Sari la conținut

Patronii magazinelor de profil au început încă de pe acum să se aprovizioneze cu globuri, beteală şi alte ornamente de Crăciun. Asta pentru că în perioada apropiată Crăciunului preţurile podoabelor vor creşte. Iar cumpărătorii nu au întârziat să apară. Ca să scape de aglomeraţia din perioada sărbătorilor, dar şi ca să cumpere tot ce le pofteşte inima, clienţii s-au oprit la standurile cu decoraţiuni. Curioşi de oferte şi atraşi de culori sau sclipici, au vrut să fie primii care află ce modele sau forme au apărut pe piaţă. „Începem deja să ne cumpărăm podoabele de Crăciun. Mă uitam la globuri şi am ajuns la un Moş Crăciun pe care l-am cumpărat. Nu este devreme acum, e cel mai bine să cumperi pentru că ofertele sunt bogate. Vreau să cumpăr chiar şi o crăciuniţă”, ne-a spus un client. „E un lucru bun că au apărut deja. Am venit să vedem mai întâi care sunt preţurile şi apoi vedem. Oricum avem de unde alege: culorile îţi iau ochii”, a spus un alt client.


Ofertă bogată

„Globurile sunt de la cele mai mari până la cele de dimensiuni foarte mici. Avem şi pachete pentru decorarea unui brad complet cu tot ce trebuie: beteală, globuri, vârfuri. Preţurile pleacă de la 1 leu şi ajung până la câteva zeci de lei. Avem tot ce ne trebuie chiar şi pentru cele mai rafinate gusturi: culorile sunt de la roşu, argintiu, auriu până la cele mai sofisticate, cum ar fi de exemplu violet”, ne-a explicat Radu Vârnă, şef departament. Chiar şi brazii artificiali au fost scoşi la vânzare.


Contrastele contează

Accentul se pune în acest an pe contraste, spun specialiştii. De exemplu, dacă aveţi un brad alb îl puteţi împodobi cu roşu, iar brazii verzi cu mov sau albastru. „Ca noutate venim cu posibilitatea de a achiziţiona brazi gata împodobiţi la un preţ prestabilit, în ideea în care putem ajuta clienţii care nu au la dispoziţie un timp suficient”, ne-a spus Traian Damian, director general magazin. Aşadar, de sărbători, braşovenii nu mai au grija ornamentatului. Preţurile unui brad alb gata împodobit de 1,80 m costă 250 de lei, iar un pom verde decorat ajunge la 500 de lei.


Bradul simplu cu globuri gigantice

În acest an nu se mai poartă brazii sorcovă. Designerii ne sfătuiesc să folosim o singură culoare pentru decorare. Cei care vor să fie în trend însă pot folosi şi globurile gigant „Acesta este un brad natural în ghiveci. După sărbători, oamenii îl pot scoate în grădină”, a mai completat Radu Vârnă, şef departament. Un brad natural în ghiveci costă 149 de lei. Braşovenii care vor să umple un coş cu ornamente de sărbători trebuie să ştie că la unele magazine din Braşov au varianta de a cumpăra şi în rate. Specialiştii în marketing spun că, deşi este o perioadă grea din punct de vedere financiar, clienţii sunt atraşi de mirajul sărbătorilor din magazine.

Comentarii

Ultimă oră