Sari la conținut

Creștere accelerată a prețurilor apartamentelor în primul semestru

crestere-accelerata-a-preturilor-apartamentelor-in-primul-semestru-

După un avans de 0,5% în luna iunie, suma medie solicitată pentru apartamentele disponibile spre vânzare la nivel național (noi și vechi) s-a majorat cu 6,7% în prima jumătate a acestui an, ajungând la 1.120 de euro pe metru pătrat util (față de 1.050 de euro pe metru pătrat util la finele lui decembrie 2016).

Cu o singură excepție, locuințele noi s-au scumpit vizibil mai mult decât cele vechi în perioada analizată, potrivit Indicelui Imobiliare.ro.

O creștere de două cifre – cea mai mare dintre cele șase centre regionale monitorizate – a avut loc în Cluj-Napoca; în ciuda unei tendințe inițiale de temperare, pretențiile vânzătorilor din acest oraș au consemnat un salt important spre jumătatea anului, în special pe segmentul nou.

La polul opus, cea mai redusă marjă de creștere a fost înregistrată în această perioadă în București.

În orașul de la poalele Tâmpei, indicele Imobiliare.ro relevă o creștere de preț de 0,6% în luna iunie și, respectiv, una de 6,2% în primul semestru din 2017 (de la 900 la 956 de euro pe metru pătrat util).

În ultimele șase luni, apartamentele vechi din Brașov s-au scumpit cu 5% (de la 911 la 957 de euro pe metru pătrat); unitățile locative nou-construite, pe de altă parte, au făcut în această perioadă un salt de 9,4% (de la 870 la 952 de euro pe metru pătrat).

Comentarii

Ultimă oră