Sari la conținut
criza-lemnelor-de-foc-pentru-iarna

Primarii trebuie să inventarieze foarte atent necesarul de lemn de foc, pentru a nu ajunge în situaţii extreme în prag de iarnă. Este principala recomandare primită de edili în timpul întâlnirii organizată la prefectură, în scopul informării cu privire la modalităţile de combatere a efectelor crizei lemnului de foc dar şi reducerea infracţionalităţii silvice printre altele.

Anul trecut, criza lemnelor de foc în judeţ a încins spiritele în condiţiile în care aproape jumătate din gospodăriile din România sunt încălzite cu sobe cu lemne, iar preţurile pot ajunge peste iarnă la 3.000 de lei, pentru o singură familie.

Edilii sunt sfătuiţi să asigure paza suprafeţelor împădurite, să planteze în locurile în care acest lucru este posibil şi să îşi facă o situaţie a necesarului.

De cealaltă parte, există primari care nu au lăsat ca această criză să îi afecteze şi au luat măsurile potrivite încă de mult timp pentru ca neajunsurile să nu-i afecteze pe locuitori.

În 2016 în Municipiul Săcele au fost livrați 8.000 mst către populație, iar în 2017 au ajuns la 11.000 de mii mst.

Anul trecut, cererile au fost depuse pentru un total de 35.000 mst, fiind acceptate şi cereri și de la persoane juridice.

Pentru anul 2018 s-au înregistrat 1.621 de cereri pentru lemne.

Cantitatea de lemn de foc cerută este de aproximativ 10 mst/locuință, conform primarului.

Comentarii

Ultimă oră