Sari la conținut
cum-isi-vad-angajatii-romani-seful

Mai mult de o treime dintre angajaţii români care au participat la un studiu spun că au o relaţie tensionată cu şeful lor, principalele motive fiind, din punctul lor de vedere, lipsa respectului, a comunicării, favoritismul şi subaprecierea.

Pentru aproape 80% dintre respondenți, relaţia defectuoasă cu şeful le influenţează productivitatea, iar 88% susţin că acest aspect le afectează inclusiv viaţa personală.

Pe de altă parte, 33% dintre participanții la studiu sunt prieteni cu şeful pe reţelele sociale, iar 53% spun că nu au superiorii în lista de prieteni din social media, în timp ce restul de 14% declară că nu folosesc deloc astfel de reţele.

Dintre cei care sunt prieteni cu şeful în social media, femeile şi tinerii cu vârsta de până în 35 de ani sunt de departe segmentele care au cea mai mare pondere din punctul de vedere al existenţei unei prietenii cu superiorul în spaţiul virtual.

În altă ordine de idei, 38% dintre respondenţii la un studiu elaborat de site-ul eJobs au o părere generala bună sau foarte bună despre şeful lor, 33% se declară neutri, iar 29% au o părere proastă.

Cei mai mulţi îşi caracterizează şeful actual drept inteligent, însă la foarte mică distanţă sunt cei care consideră că şeful lor este doar un oportunist. În acelaşi timp, 56% spun că şeful lor este uneori impulsiv, iar  aproape jumătate dintre respondenţi îşi descriu şeful ca fiind exigent şi chiar tipicar.

La polul opus, doar un sfert dintre respondenţi spun despre şeful lor că are spirit de echipă sau că este răbdător şi echilibrat.

Rezultatele studiului indică și faptul că ceea ce îşi doresc angajaţii de la un şef nu este neapărat şi ceea ce primesc de la acesta. Din punctul de vedere al angajaţilor, un şef bun trebuie să ştie să le recunoască eforturile şi să aibă abilitatea de a identifica şi fructifica atuurile echipei.

Comentarii

Ultimă oră