Sari la conținut
cum-predicam-mesajul-biblic-in-mod-eficient

Misiunea de a propovădui cuvântul Domnului nu este una ușoară. Fiecare persoană are nevoie să se simtă în comuniune cu partea spirituală. Percepțiile sunt diferite și părerile sunt împărțite când vine vorba despre învățăturile creștine. Misiunea de a explica legile Scripturii este scopul fiecarui predicator. Încă de la începutul creștinismului, Dumnezeu a lăsat pe Pământ trimiși înzestrați cu puterea oratorică.


Vremurile și mentalitățile se schimbă într-un ritm alert. Preocupările oamenilor sunt variate și de cele mai multe ori nu implică și acel timp acordat rugăciunilor. În momentul în care totuși își doresc să se reapropie de lăcașuri sfinte au nevoie să simtă acel impuls. Acesta este redat prin modul de a predica. Informația este importantă, însă contează foarte mult și modul de a o transmite.


Se poate spune că trimișii Domnului sunt precum învățătorii ce călăuzesc pașii spre calea cea dreaptă. Totuși, mesajul trebuie să fie adaptat societății actuale pentru a fi de interes. O regulă principală în pedagogie este și învățarea prin exemple concrete. Un punct de reper pentru cei care au de purtat această misiune a propovăduirii cuvântului Domnului este librăria Maranatha şi gama sa de cărţi creştine.


Încă de la pagina principală se pot observa categorii variate ce au drept scop prezentarea învățăturilor creștine într-un mod accesibil. În categoria Predici crestine se regăsesc modele de a prezenta evenimentele biblice în moduri intuitive pentru credincioși.


Sfaturi pentru o predică reușită

Nevoia destinatarilor si perceptia asupra rugăciunilor

Este important ca orice mesaj biblic prezentat să ajungă la inima ascultătorilor. În final, această misiune de a predica nu face referire la propria persoană. Este nevoie de acea dedicare și orientare spre nevoile oamenilor. Mai mult decât atât, dacă se citește pur și simplu un verset din Biblie și nu este explicat, interesul se poate pierde ușor.
Pentru a ușura această responsabilitate uriașă de a ghida pașii credincioșilor, se pot alege informații din cărți cu predici creștine, care prezintă sfaturi și idei de prezentare a cuvantului sfânt.


      Textul biblic


În general, Biblia este un răspuns pentru toate problemele din viața unui om. Textul trebuie ales, în așa fel încât să acopere o gamă cât mai variată de soluții. Cu alte cuvinte trebuie actualizat în funcție de nevoile actuale.


     Structurarea textului

Un text construit pentru o predică poate fi ușor asemănat cu o poveste. Fiecare prezentare trebuie sa fie structurată. În primul rând, trebuie aleasă tema ce urmează a fi discutată. Pe baza acesteia se alege introducerea, cuprinsul și încheierea.


Un punct important este formularea concluziei. Aceasta se recomandă a fi de impact, deoarece este esența întregului mesaj. Aceasta informație urmează să fie aplicată în activitățile zilnice. Mai mult decât atât, predicatorii se pot orienta și spre material intuitiv de tip power point, trecerea informațiilor printr-un filtru actual poate fi văzută ca o apropiere de realitate. Acest lucru este menționat, deoarece multe din învățăturile biblice sunt văzute ca fiind aplicabile doar în perioadele istorice.


Sfaturile nu se limitează doar la cele enunțate mai sus, variante creative se regăsesc în cărțile din categoria Predici creștine, pe librariamaranatha.ro. Nu în ultimul rând, prezentarea învățăturilor trebuie să confere acel aer autentic. Credința în mesaj este transmisă și ascultătorilor pe această cale.

Comentarii

Ultimă oră