Sari la conținut

Cum să folosești corect mașina de spălat vase Whirlpool. Încărcare și desfundare

cum-sa-folosesti-corect-masina-de-spalat-vase-whirlpool-incarcare-si-desfundare

O mașină de spălat vase Whirlpool este un aparat electrocasnic foarte util în bucătărie, pentru orice gospodină căreia îi place să gătească mult și rămâne cu tone de vase de spălat, dar și pentru orice leneș căruia i se strâng vasele în chiuvetă.


Încărcarea unei mașini de spălat vase înseamnă mai mult decât umplerea rafturilor. O mașină de spălat vase încărcată corespunzător asigură, de asemenea, mai multă eficiență și o curățare mai bună, astfel încât să poți economisi timp și energie.


Află mai multe despre cea mai bună modalitate de a încărca o mașină de spălat vase Whirlpool și obține sfaturi despre cum să încarci în mod corespunzător o mașină de spălat vase pentru vase și vesela curate chiar de la producătorul Whirlpool.


Cea mai bună metodă de a încărca o mașină de spălat vase


Când încarci o mașină de spălat vase, asigură-te că articolele sunt încărcate într-un anumit unghi pentru a te ajuta la scurgerea apei de pe ele. Cănile și vasele cu fundul concav pot colecta apă în timpul ciclului de spălare. Usucă aceste vadse cu un prosop înainte de a descărca mașina de spălat vase Whirlpool.


Articolele din plastic pot fi spălate în mașina de spălat vase, cu condiția să fie în siguranță pentru mașina de spălat vase. Aceste articole trebuie plasate în suportul superior. Plasticul are o suprafață poroasă care poate îngreuna uscarea. Poate fi necesar să usuci obiectele din plastic cu un prosop înainte de a le pune la o parte.


Rafturile pentru mașinile de spălat vase sunt configurate diferit în funcție de modelul pe care îl ai. În funcție de acestea, există diferite de tehnici de încărcare a mașinii de spălat vase.


Sfaturi pentru încărcarea unei mașini de spălat vase


Nu există cea mai bună modalitate de a încărca o mașină de spălat vase Whirlpool, dar există o mulțime de modalități prin care te poți asigura că mașina ta de vase este performantă. Sfaturile de mai jos te vor ajuta să obții vase curate cu fiecare încărcare.


Nu așeza vasele unul peste altul. Acest lucru provoacă aglomerare și împiedică curățarea uniformă a vaselor.


Asigură-te că articolele din plastic se încadrează în siguranță în rafturile din mașina de spălat vase Whirlpool și nu sunt suficient de mici pentru a cădea prin goluri. Articolele din plastic care cad pot bloca unul dintre brațele de spălare sau pot ateriza pe elementul de încălzire al mașinii de spălat vase.


Asigură-te că vasele sunt încărcate astfel încât părțile murdare să se confrunte cu jeturile de spălare.


Ustensile lungi care nu se pot încadra în coșul de argintărie trebuie așezate pe rafturile din mașina de spălat vase Whirlpool. Asigură-te că aceste ustensile nu pot aluneca și să blocheze altfel brațele de pulverizare.


Articole de veselă mai mari, precum vase, tigăi și vase de copt trebuie să fie înclinate în jos pentru a asigura o mai bună curățare și drenare. Tăvile plate sau platourile trebuie așezate în rafturi departe de ușă - așezarea lor lângă ușă poate împiedica detergentul să ajungă la alte vase.

Ai grijă când încarci obiectele de argint. Aglomerarea poate determina ca acestea să se curețe ineficient sau deloc.


Cum să desfunzi mașina de spălat vase Whirlpool


Cum îți poți da seama dacă mașina de spălat vase este înfundată? Dacă nu se scurge foarte bine sau dacă apa se adună constant pe fundul căzii, este posibil să ai o mașină de spălat vase Whirlpool înfundată.


Cum să o repari? Cea mai probabilă sursă de blocaj este filtrul. Particule alimentare dure, precum sâmburii de popcorn sau bucăți umede de hârtie de pe etichete pot fi prinse în filtru și împiedică apa să se scurgă din mașina de spălat vase Whirlpool.


Pentru a găsi ansamblul filtrului, scoate suportul de vase de jos și uită-te în partea de jos a căzii. În unele modele, ansamblul este situat într-un colț din spate, în timp ce în altele este undeva aproape de baza brațului de pulverizare.


Scoateți filtrul din mașina de spălat vase Whirlpool. El este adesea acoperit de o cușcă sau un grilaj. Uneori ai nevoie de o șurubelniță. Dacă este înfundat, probabil că vei vedea particule alimentare sau alte resturi vizibile prinse în ochiurile fine. Curăță filtrul. Totuși, nu folosi nimic dintr-un material dur sau abraziv, deoarece poți deteriora filtrul. Așază la loc filtrul acum curat.

Comentarii

Ultimă oră