Sari la conținut
cum-se-pot-salva-stegarii

FC Brașov are nevoie de toate cele trei puncte din confruntarea cu Gaz Metan de la Mediaș, pentru a fi sigură de prezența în prima Ligă și în sezonul viitor. Galben-negrii sunt la mâna rezultatelor și a TAS-ului dacă nu vor reuși să câștige la Mediaș.

FC Brașov a dat cu piciorul unei șanse uriașe de a rămâne în Liga I. În penultima etapă a sezonului, trupa condusă de Țălnar și Petre a remizat alb pe propriul teren cu Universitatea Cluj și acum trebuie să câștige la Mediaș pentru a fi siguri de un loc în prima ligă și în sezonul viitor. Chiar dacă au dominat jocul cu U Cluj, brașovenii nu au găsit drumul spre gol și cu 37 de puncte sunt pe poziția a 14-a a clasamentului. Astfel meciul de la Mediaș din ultima etapă din Liga I se anunță o adevărată finală pentru trupa de sub Tâmpa. „S-ar putea să ajungem în ultima etapă și să avem nevoie de puncte și noi și Mediașul. Să vedeți atunci războiul Maldivelor”, spunea cu câteva etape în urmă tehnicianul stegarilor, Cornel Țălnar. Din nefericire predicția antrenorului brașovean s-a adeverit și meciul de la Mediaș este unul extrem de important pentru ambele echipe.

Victoria ne păstrează pe prima scenă. Toți fanii stegarilor fac calcule peste calcule. Cea mai simplă variantă pentru brașoveni este victoria la Mediaș. În cazul în care vor câștiga cele trei puncte, Buga și compania vor ajunge la 40 de puncte și nu vor avea nicio problemă, indiferent de celelalte rezultate ale rundei și de decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne în privința licenței celor de la FC Vaslui.  Din păcate, în cazul în care stegarii nu vor reuși să câștige la Mediaș, Brașovul ar putea rămâne fără echipă pe prima scenă a fotbalului românesc.

Cum stăm cu un punct la Mediaș. În situația în care FC Brașov obține o remiză pe terenul celor de la Gaz Metan Mediaș, galben-negrii ar ajunge la borna 38 în clasamentul Ligii I. În aceste condiții FC Brașov va depinde de rezultatele celorlalte contracandidate. Astfel FC Brașov încheie pe locul 14 și se salvează dacă Viitorul, Timișoara și Săgeata nu câștigă partidele cu Ceahlăul Piatra Neamț, Concordia Chiajna și CFR Cluj. Stegarii pot termina pe locul 15 în cazul în care Viitorul, Timișoara și Săgeata își câștigă meciurile din runda etapă, pentru că la un clasament în trei cu Săgeata și Timișoara, FC Brașov stă cel mai bine. În acest caz FC Brașov va fi la mâna celor de la TAS, așteptând verdictul judecătorilor de la Lausanne în cazul Vasluiului. Un punct la Mediaș ne poate duce și în Liga secundă. Dacă Viitorul învinge Ceahlăul, Săgeata câștigă trei puncte cu CFR Cluj, iar Timișoara nu învinge Concordia, FC Brașov va încheia campionatul pe poziția a 16-a, pentru că la egalitate de puncte cu Săgeata, echipa de pe malul mării are rezultatele directe de partea ei.

Înfrângerea ne aruncă aproape de Liga a doua. Înfrângerea înseamnă retrogradarea în proporție de 90%. Dacă nu câștigă niciun punct la Mediaș, stegarii vor rămâne cu 37 de puncte în clasament și ar fi aproape retrogradați. Brașovenii au două variante de a evita retrogradarea și în cazul în care nu obțin niciun punct la Mediaș. Dacă Viitorul pierde cu Ceahlăul, iar Timișoara și Săgeata nu reușesc să câștige meciurile cu Chiajna și CFR Cluj, Brașovul rămâne pe locul 14 și se salvează. Dacă Viitorul învinge Ceahlăul iar Poli și Săgeata nu obțin toate cele trei puncte, atunci Brașovul e pe locul 15 și așteaptă decizia TAS.

Comentarii

Ultimă oră