Sari la conținut
cum-va-arata-noul-spital-al-brasovului

Primăria a transmis parlamentarilor documentele aferente proiectului noului spital, după ce acestea au fost aprobate de consilierii locali braşoveni în ultima şedinţă de plen.

Astfel, unitatea sanitară ar urma să se construiască pe un teren cu suprafaţa totală de 20 de hectare, dintre care 8 în proprietatea municipiului Braşov şi alte 12 care ar urma să fie preluate de la Institutul Cartofului.

Pe această suprafaţă, ar urma să fie construită o clădire centrală cu şase etaje, plus o reţea pavilionară - respectiv clădiri cu scop medical adiacente clădirii centrale cu posibilitate de izolare pentru specializări precum boli infecţioase, pediatrie, centru de arşi sau oncologie.

Într-o clădire separată va funcţiona şi Unitatea de Primiri Urgenţe, în planuri fiind prevăzute şi toate facilităţile auxiliare necesare funcţionării, cum ar fi o parcare supraetajată, o unitate de pompieri și o zonă de stocare a gazelor medicale.

Tot în incinta noului spital ar urma să se construiască un bloc pentru medicii străini sau rezidenţi, spaţii de cazare pentru specialiştii aflaţi în schimburi de experienţă internaţională, dar şi un bloc în care să fie cazaţi pacienţii incluşi în terapie „de zi” - oncologică sau pentru aparţinători adiacenţi.

În proiect, potrivit Bună Ziua Brașov, mai este prevăzută şi o zonă de rezervă strategică în caz de calamităţi sau situaţii de război. Conform proiectului, spitalul va avea heliport propriu, dar şi „conexiuni spaţiale” cu Facultatea de Medicină şi cu Centrul de cercetare al Universităţii Transilvania Braşov, aflate alăturat suprafeţei ocupate de spital, dar şi căi de acces.

În plus, prin rectificarea bugetară votată vineri de către Consiliul Local Braşov, s-au alocat şi sumele necesare pentru elaborarea studiului de fezabilitate în vederea construcţiei noului spital, respectiv 1,5 milioane de lei.

Comentarii

Ultimă oră