Sari la conținut

Cursă pentru „căutare de comori”, de 1 iunie, la Veneţia de Jos

cursa-pentru-cautare-de-comori-de-1-iunie-la-venetia-de-jos

Mai mulți copii și tineri din satul Veneția de Jos, înscriși în programele „Centrului Cultural Ioan Cavaler de Pușcariu”, susținuți de membri activi ai comunității, organizează o „căutare de comori” în satul natal pentru a-și valorifica patrimoniul cultural moștenit de la înaintașii lor.

Evenimentul va avea loc joi, 1 iunie 2017, între orele 10.00 şi 13.00 şi are scopul de a le arăta tinerilor pasionaţi de cultură şi de descoperirea de lucruri noi şi interesante patrimoniul prea puţin cunoscut din răsăritul Ţării Făgăraşului.

Această valorificare culturală are la bază jocul ca modalitate de cunoaștere, dar promovează și relația copiilor cu părinții lor, pentru că familiile vor avea posibilitatea petrecerii „zilei copilului” împreună făcând ceva instructiv și educativ, deopotrivă pentru copil, cât și pentru părinte. Participanţii din noua generație trebuie să aibă între 13 şi 17 ani (clasele VII-X) .

„Joi, 1 iunie, între orele 10.00-13.00, un număr de 40 de copii împărțiți în opt echipe vor avea de parcurs trasee diferite pe străzile din satul Veneția de Jos. Cei care vor parcurge cel mai bine traseul, care vor colecta toate indiciile și care vor respecta regulamentul, dar vor ajunge și primii la comoară, vor fi recompensați cu premii, dând dovadă de o bogată cunoaștere a patrimoniului venețean”, a explicat prof. Petruța Socaciu, unul dintre organizatorii evenimentului.

„Rural treasure Hunting” este un proiect finanţat de YouthBank şi este susţinut la nivel local de Parohia Ortodoxă Veneţia de Jos şi Primăria şi Consiliul Local Părău.

Comentarii

Ultimă oră