Sari la conținut

Dacă tot nu e zăpadă, a început curăţenia „de primăvară” pe străzile din Braşov

daca-tot-nu-e-zapada-a-inceput-curatenia-de-primavara-pe-strazile-din-brasov

După „episodul de primăvară” din ultimele zile, Primăria Braşov împreună cu operatorul de salubrizare Comprest SA au decis să demareze activităţile de curăţenie specifice sezonului cald.


    În acest context, începând de marţi, străzile principale sunt curăţate şi mecanizat cu utilaje speciale. Acestea sunt dotate şi cu sistem de stropire a carosabilului, ceea ce permite curăţarea mizeriei şi a prafului care se strânge în zona de rigolă a străzii.


   Astfel de activităţi contribuie la reducerea cantităţii de praf ce se împrăştie în atmosferă şi are un impact negativ asupra nivelului de calitate a aerului.


   Încă din luna decembrie, reprezentanţii Primăriei au stabilit împreună cu operatorul Comprest ca şi pe perioada sezonului rece, atunci când temperaturile sunt pozitive, să se efectueze astfel de activităţi, pentru ca Braşovul să rămână un model la nivelul întregii ţări în ceea ce priveşte curăţenia.


    De altfel, în zilele călduroase de pe parcursul sezonului rece, Comprest a derulat acţiuni de curăţenie generală în mai multe zone ale oraşului, astfel încât străzile şi spaţiile verzi să fie curate, ţinând cont că din cauza persoanelor mai puţin educate, unele locuri se umpluseră de gunoaie.

Comentarii

Ultimă oră