Sari la conținut

Dacian Cioloş se întâlneşte azi cu Angela Merkel

dacian-ciolos-se-intalneste-azi-cu-angela-merkel

Premierul Dacian Cioloş se află astăzi într-o vizită oficială la Berlin, la invitaţia cancelarului german Angela Merkel, întrevederile aflate pe agendă vizând întărirea relaţiilor bilaterale cu Germania şi stabilirea obiectivelor comune pe agenda europeană, inclusiv migraţia şi politica externă a UE.

Vizita în Germania începe cu ceremonia primirii oficiale cu onoruri militare a prim-ministrului Dacian Cioloş la sediul Cancelariei Federale, la ora 13:30 (ora României ) şi continuă cu o întrevedere cu cancelarul federal german Angela Merkel, urmată de un prânz de lucru şi de o conferinţă de presă comună la 14:45 (ora României). Pe agenda oficială, premierul are programată o întrevedere cu reprezentanţii grupului parlamentar de prietenie germano-român din Bundestag şi la 17:40 se va întâlni cu Stanislav Tillich, preşedintele Bundestag.

Vizita oficială a lui Cioloş se va încheia după o întrevedere, programată la ora 19:00 (ora României) cu reprezentanţi ai diasporei din Germania, la sediul ambasadei României la Berlin. Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, scopul vizitei este întărirea relaţiilor bilaterale cu Germania şi stabilirea obiectivelor comune pe agenda europeană, inclusiv temele aflate în atenţia Consiliului European desfăşurat la Bruxelles în luna decembrie 2015, respectiv migraţia şi politica externă a Uniunii Europene. Deplasarea oficială în Germania va fi, de asemenea, un prilej pentru a dezvolta relaţiile economice şi a definitiva o strategie pentru consolidarea contactelor cu mediile de afaceri. Sursa mediafax.ro.

Comentarii

Ultimă oră