Sari la conținut

Dana Haralambie, prezenţă constantă în TOP 30 în Cupa Mondială

dana-haralambie-cea-mai-buna-performanta-in-cupa-mondiala-locul-18-in-rusia

Dana Haralambie, locul 18 în Rusia, la Cupa Mondială.

Sportiva originară din Săcele - Braşov s-a remarcat în concursul de sărituri cu schiurile de la Nizhny Tagil (Rusia) contând pentru Cupa Mondială feminină.

Dana Haralambie a fost la înălțime weekendul trecut în cele două etape de Cupă Mondială desfășurate în Rusia pe trambulina din Nizhny Tagil.

Săceleanca a terminat prima etapă desfășurată sâmbătă pe locul 23, performanță ce i-a adus 8 puncte în clasamentul Cupei Mondiale.


   Dana Vasilica Haralambie s-a calificat fără probleme în manșa finală, după ce a sărit 83,5 metri în manșa inițială, urmând ca în a doua să sară 86 de metri.

Nu este prima oară când săritoarea din Săcele arată un progres în manșa secundă comparativ cu săriturile din prima jumătate a concursului, iar acest lucru poate fi dătător de speranță pentru competițiile următoare.

Întrecerea a fost câștigată de norvegianca Maren Lundby, care izbutește astfel să oprească dominația supremă a Sarei Takanashi. Deși n-a avut parte de cea mai bună zi pe trambulină, japoneza a prins ultimul loc al podiumului, în timp ce austriaca Daniela Iraschko-Stolz a încheiat concursul pe locul 2.


   Etapa de duminică a fost una foarte bună pentru Dana care a reușit să termine pe locul al 18-lea, cel mai bun rezultat din carieră în Cupa Mondială.

Grație unor sărituri care au măsurat 91, respectiv 84 de metri, Dana și-a depășit vechiul record (locul 20) și a câștigat alte 13 puncte în clasamentul general al Cupei Mondiale.

Dana Haralambie a evoluat foarte bine în prima parte a concursului de duminică, aterizînd cu un metru de partea corectă a punctului de construcție al trambulinei, la 91 de metri. Și mai admirabil a fost faptul că, prin această prestație, săceleanca se afla în top 10 la pauza dintre manșe, făcându-și loc astfel în elita intermediară a Cupei Mondiale feminine, din care fac parte fantastica Sara Takanashi, ca și talentatele Daniela Iraschko-Stolz ori Maren Lundby.

Partea a doua de etapă n-a adus o săritură la fel de bună, din nefericire, măsurând numai 84 de metri, dar a fost suficientă pentru a-i asigura cel mai bun rezultat din carieră până în acest moment: locul 18 într-o etapă din Cupa Mondială, cu un punctaj de 202 de puncte! O performanță remarcabilă, obținută la vârsta de 19 ani, care poate sta la baza unor viitoare evoluții strălucite.

Se trage linie după primele 4 etape ale sezonului feminin, iar Sara Takanashi conduce clasamentul general cu 360 de puncte.

Daniela Iraschko-Stolz o urmează, cu 250 de puncte, iar top 3-ul este conturat de surpriza acestui debut de stagiune, japoneza Yuki Ito, cu 242 de puncte. În acest clasament, Dana Haralambie ocupă locul 18, cu 38 de puncte.

Sursa: saceleanul.ro

Comentarii

Ultimă oră