Sari la conținut

„De la Sinai la Ierusalim”, un drum în fotografii, cu Teofil Mihăilescu

de-la-sinai-la-ierusalim-un-drum-in-fotografii-cu-teofil-mihailescu

 Profesorul şi arhitectul Teofil Mihăilescu a vernisat, luni, 3 mai 2019, de la ora 18.30, expoziţia de fotografie „De la Sinai la Ierusalim”.

Evenimentul a avut loc la Muzeul Civilizaţiei Urbane a Braşovului, iar alături de autor, s-au aflat istoricul Valer Rus, parintele Cristian Muntean şi pianistul Horia Mihail.

Expoziţia de fotografie „De la Sinai la Ierusalim. Arhitectură şi spaţiu sacru” documentează călătoria făcută de Teofil Mihăilescu de la Muntele Sinai (Egipt) la Ierusalim (Israel) pentru explorarea arhitecturii şi spaţiului sacru în Locurile Sfinte, topos-uri de care vorbesc textele biblice, deopotrivă novo şi veterotestamentare.


    „Mai mult decât o simplă călătorie, experienţa a fost una iniţiatică. O noapte petrecută la Mormântul Sfânt, o explorare de unul singur a sitului arheologic al Ierihonului, o baie în Marea Moartă, paşii pe locul templului ierusalimitan al lui Solomon, atingerea Zidului Plângerii, o noapte petrecută urcând pe Muntele Sinai, zile după zile de contact direct cu landmark-urile celor trei mari religii ale umanităţii – Iudaismul, Creştinismul şi Islamul, miile de kilometri parcurşi, emoţiile-nerăbdări, avalanşa de gânduri-întrebări-frământări, monologurile-dialoguri savuroase, stările de multe ori contradictorii, toate s-au transformat într-un portofoliu de cateva mii de fotografii, câteva dintre acestea aparţinând expoziţiei de faţă, o invitaţie la meditaţie şi dialog întru marile valori ale umanităţii: dragoste, toleranţă, adevăr”, a explicat Teofil Mihăilescu.

Expoziţia va putea fi vizitată la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, pe durata întregii luni iunie 2019.

Comentarii

Ultimă oră