Sari la conținut

Debutează la Cincu, exerciţiul militar „Resolute Castle 2019”

debuteaza-la-cincu-exercitiul-militar-resolute-castle-2019

La Centrul Naţional de Instruire Întrunită (CNIÎ) „Getica” din Cincu va avea loc, începând de miercuri, 24 aprilie 2019, „Resolute Castle 2019”, un exerciţiu multianual de pregătire la care participă unităţi de geniu din Forţele Terestre Române şi din Garda Naţională a statului Carolina de Sud, SUA. Ceremonia de deschidere a evenimentului este programată pentru ora 10.00, anunță MApN.


   Pentru al cincilea an consecutiv, Brigada 10 Geniu „Dunărea de jos”, sprijinită de structuri de geniu din Diviziile 2 şi 4 Infanterie, va executa, împreună cu militari americani, în perioada aprilie – septembrie 2019, lucrări de infrastructură şi amenajare a platformelor de instrucţie în CNIÎ „Getica”.

Lucrările dezvoltate în cadrul exerciţiului anual „Resolute Castle” fac parte dintr-un proiect al European Reasurance Initiative (ERI) executat de partenerul american, în cooperare cu structuri de geniu din Forţele Terestre Române. Schimbul de experienţă, prin folosirea de către militari a tehnicilor specifice de lucru, utilizarea în comun a tehnicii de geniu, lucrul după un proiect unic pentru ambele părţi, constituie argumente care definesc standardizarea instrucţiei pe linie de geniu a structurilor din cadrul NATO.

„Resolute Castle 2019” îşi propune să crească nivelul interoperabilităţii prin instruire continuă şi prin punerea în aplicare a unor soluţii inovatoare la probleme genistice comune. Exerciţiul permite mobilizarea rapidă de forţe şi demonstrarea capacităţii de descurajare într-un mediu complex de securitate.

Comentarii

Ultimă oră