Sari la conținut

Delegarea gestiunii Serviciului public de transport persoane este în procedură de achiziţie la nivelul Consiliului Judeţean

delegarea-gestiunii-serviciului-public-de-transport-persoane-este-in-procedura-de-achizitie-la-nivelul-consiliului-judetean

Delegarea gestiunii Serviciului public de transport persoane, realizat prin curse regulate în județul Brașov, este în procedură de achiziţie la nivelul Consiliului Judeţean.


Până în data de 16 decembrie 2021, ora 15:00, autoritatea publică a judeţului Braşov aşteaptă ofertele operatorilor economici interesaţi să asigure acest serviciu public în perioada 2022-2028.


Obiectul contractului îl reprezintă delegarea sarcinilor şi responsabilităţilor cu privire la prestarea propriu-zisă a serviciului, în conformitate cu Programul de transport public judeţean de persoane realizat prin curse regulate, aprobat de Consiliul Judeţean pentru următorii şapte ani, care înseamnă 51 de trasee structurate pe 4 grupe.


Acestea acoperă necesităţile de transport din întreg judeţul, cu excepţia zonei metropolitane a Braşovului, care este deservită de operatorul regional de transport public RATBV.


Potrivit anunţului de licitaţie, pe perioada de desfăşurare a Programului de transport public judeţean de persoane realizat prin curse regulate, Consiliul Judeţean Braşov îşi rezervă dreptul de a suplimenta cantitatea serviciilor, în condiţiile legii, fără organizarea unei noi proceduri de atribuire, în situaţia în care devine necesară prelungirea de trasee, introducerea de curse suplimentare sau înfiinţarea de staţii noi.


„Ne propunem să asigurăm pentru următorii şapte ani un serviciu public de transport judeţean de persoane modern și eficient, realizat în cele mai bune condiţii, cu respectarea tuturor normativelor în vigoare, furnizat în condiţii de siguranţă şi la tarife care să le permită tuturor cetăţenilor să se deplaseze oriunde unde au nevoie în interiorul judeţului. Ne interesează să avem operatori pe toate traseele, astfel încât cetăţenii să aibă acces neîngrădit la acest serviciu public extrem de important. Sperăm ca firmele de transport persoane să fie interesate de pachetele de trasee pe care le propunem, având în vedere că ele au fost structurate în urma unor analize şi dezbateri foarte serioase, pe baza unor criterii obiective”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Comentarii

Ultimă oră