Sari la conținut

Demonstraţie românească de gătit în Parcul Regal, la Castelul Bran

demonstratie-romaneasca-de-gatit-in-parcul-regal-la-castelul-bran

De 1 mai 2019, în premieră, la Castelul Bran va avea loc o demonstraţie de gătit, în Parcul Regal!

„De 1 mai mâncăm la brăneni” se numeşte evenimentul, la care vor veni reprezentanţi de la Conacul Brătescu şi Restaurantul Bran Parc care se alătură, asftel, Restaurantului Castelului Bran.


  Vedeta show-ului culinar va fi prima brânză coborâtă de la stânele din zonă, preparată de chefii celor trei restaurante. Demonstraţia culinară va avea loc între orele 10. 00- 16.00.

Cu începere de la ora 14.00, va concerta Fanfara Oraşului Codlea.


   „Începând din acest an, Castelul Bran îşi propune să readucă la viaţă sărbătoarea Armindenului, cu toate ale sale. Pădurile înverzesc, dă colţul cartofului, înfloresc merii, iar ciobanii încep să trimită de la munte brânza proaspătă, cu aromă de iarbă tânără. Creionel, personajul studios al Castelului şi prietenul tuturor copiilor, va dezvălui turiştilor semnificaţia zilei de 1 mai”, au explicat reprezentanţii Castelului.


    În vremurile vechi, în multe ţări europene, noaptea de 1 mai era considerată noaptea vrăjitoarelor. În evul mediu, se credea că numai în această zi, de Arminden, zi dedicată Sfântului Ieremia, ciuma putea fi alungată, dar numai cu ajutorul pelinului, plantă medicinală, cu puteri magice. Cunoscută ca ziua Pelinului sau Pomul lui Mai, numită, în glumă şi Ziua Beţivului, se spune că de 1 mai toată lumea trebuie să bea vin cu pelin, să poarte pelin la pălărie, să-l atârne la streaşina casei, să danseze în jurul Armindenului.


     1 mai mai este cunoscută şi ca Ziua Internaţională a Muncii. Marcată ca atare în România din 1890, semnificația zilei de 1 mai a fost „confiscată” şi folosită în scopuri propagandistice de comunişti.

Comentarii

Ultimă oră