Sari la conținut

Derută, incertitudine şi scandal la PSD Braşov!

deruta-incertitudine-si-scandal-la-psd-brasov

Deşi mai sunt mai puţin de două luni până la alegerile locale, Filiala PSD Braşov partidul are doi candidaţi desemnaţi care să ocupe funcţia de primar. Atât Răzvan Popa candidatul care a fost ales de organizaţia locală în luna noiembrie, dar care acum nu mai are susţinere din partea noii conduceri a PSD Braşov, cât şi Cătălin Leonte, cel care iniţial a ales să candideze independent, iar acum are susţinerea lui Mihai Mohaci, noul preşedinte interimar al forului sunt, deocamdată, validaţi.

Conducerea naţională a PSD a decis sâmbătă ca Mihai Mohaci să preia funcţia de preşedinte interimar la partidului la nivelul judeţului Braşov. Decizia aceluiaşi for a adus şi schimbări majore în configuraţia celor care candidează pe listele PSD, atât pentru Primăria Braşov, cât şi pentru Consiliul Judeţean. Conform noii conduceri, pe lângă candidatul la primăria Braşov, Cătălin Leonte care sâmbătă s-a reînscris în partid, şi listele celor care vor să ocupe un fotoliu de consilier judeţean vor suferi modificări. „Am decis ca atât timp cât principiile nu sunt schimbate să plec la un moment dat din partid. M-am întors acum când dorinţa de schimbare este una clară, explicită şi începe de la principii”, a mărturisit Cătălin Leonte. Acesta a fost completat de Mihai Mohaci care a spus: „Vrem un altfel de partid. Dorim să avem în interiorul partidului o relaţie deosebită cu membrii. Trebuie să deschidem partidul către membri, să le acordăm puterea şi posibilitatea de a discuta cu fiecare dintre noi. Ne dorim într-adevăr să reprezentăm o forţă, atât în administraţie, cât şi în interiorul partidului”.

  • Liviu Dragnea, greşit informat?

Pe de altă parte, Răzvan Popa, cel care până sâmbătă era candidatul oficial al PSD Braşov, nu renunţă şi a prezentat preşedintelui partidului, Liviu Dragnea, un set de sondaje de opinie care arată că este mai bine cotat decât concurentul lui. Conform lui Răzvan Popa, sondajele arată că el se află pe primul loc în preferinţele Braşovenilor cu 30%, iar Cătălin Leonte are doar 12 procente. „Preşedintele partidului a fost greşit informat şi nu avea cu siguranţă toate elementele legate de situaţia de la Braşov. Sondajele arată că Răzvan Popa este primul cotat în aceste sondaje, iar Cătălin Leonte este abia pe locul 5”, a declarat Răzvan Popa. Un rezultat final, care să confirme candidatul oficial al social-democraţilor pentru Primăria Braşov va fi dat de la Bucureşti cel mai probabil în cursul zilei de joi.

Comentarii

Ultimă oră