Sari la conținut

Deschiderea oficială a sezonului de schi, în Poiana Brașov

deschiderea-oficiala-a-sezonului-de-schi-in-poiana-brasov

Deschiderea oficială a sezonului de iarnă, respectiv a domeniului schiabil în Poiana Braşov, va avea loc duminică, 23 decembrie 2018, pe ritmuri muzicale mixate de trei renumiţi DJ, la lumina torţelor şi cu Moş Crăciun coborând pe schiuri, într-o explozie de lumini laser, toate pe pârtia Bradul. Mai mult, pentru o zi, amatorii de schi pot lua lecții gratuite de la monitorii celor mai bune școli dedicate. Pe scurt, va fi mare sărbătoare în Poiana Braşov.

Evenimentul, se va desfășura între orele 11.00 și 19.00, este organizat de Asociația de Turism Poiana Brașov, în parteneriat cu Primăria Brașov și școlile de schi din staţiune.

Față de anii trecuți, organizatorii evenimentului le-au pregătit turiștilor și o surpriză: lecții gratuite de schi. „Am vrut să fie un eveniment mai special, astfel încât să interacționăm mai mult cu turiștii. Astfel, școlile de schi din Poiană vor oferi lecții gratuite pentru cei care vor să se inițieze, dar și pentru cei care vor să se perfecționeze. Doritorii se pot înscrie între orele 10.00 și 12.00 se pot înscrie la baza pârtiei, iar apoi, până la ora 17.00, se vor oferi lecții de schi”, a spus președintele Asociației de Turism Poiana Brașov, Roxana Cojocea.

   Moș Crăciun ajunge la baza Pârtiei Bradul

Nu au fost uitați cei mici. Special pentru aceștia, pe scena aflată la baza Pârtiei Bradul, va fi organizat un spectacol al trupei Pam Pam, cu începere de la ora 12.00. Trupa PAM PAM adica Pia, Vio și Kito, Pampam pinguinul și Bum Bum, ursulețul panda vor cânta, dansa și ne vor arăta cât de minunată e viața de copil! O întâlnire de neuitat între orele 12:00 -13:00. Apoi, pe la 14.30 – 15.00 va ajunge și Moș Crăciun cu daruri și activități distractive pentru toți copiii de pe pârtie.

Moș Crăciun își va face apariția în Poiana Brașov, într-o sanie trasă de 12 cai, din rasa Lipițan, cei care se nasc negri sau foarte închiși la culoare.

Din cei 12 cai negri care vor trage sania lui Moș Crăciun, 10 sunt de la centrul ecvestru Casa Viorel din Poiana Brașov și sunt armăsari negri de rasă pură Lipițan. Doi cai sunt armăsari pepinieri, iar 3 sunt candidați pepinieri, aceștia fiind folosiți la reproducere în cadrul Asociației de Crescători Particulari de Cal Lipițan din România.


   De la ora 17.00, va începe tradiționala coborâre cu torțe pe Pârtia Bradul, demonstrația urmând să fie ținută de cei de la Salvamont, Jandarmeria Montană și școlile de schi. Parada pe pârtie cu făclii a salvamontiștilor, jandarmilor montani, monitorilor de schi și schiorilor de la Clubul Corona Brașov va dura în jur de 40 de minute și se va încheia cu un show de lasere.

„Laser Show și parada școlilor de schi/snowboard, salvamont și jandarmeria montană ne luminează zăpada printr-o coborâre de poveste începând cu ora 17:00! ”

DJ-ii Cosmin, Marc Rayen și Cristi Stanciu vor întreţine atmosfera de sărbătoare pe tot parcursul zilei, participanţii fiind angrenaţi în tot felul de concursuri cu premii. După paradă, spre seară, va avea loc un spectacol de lasere și un foc de artificii.


    Gradul de ocupare al capacității de cazare din Poiana Brașov, în perioada sărbătorilor din această iarnă, a depăşit 90%, după cum a menţionat consilierul local Roxana Cojocea.

„Cu mic, cu mare suntem bucuroși să vă avem aproape! Haideți să ne vedem pe pârtie la o porție de schi! Zăpada ne așteaptă!”, anunță organizatorii.

Comentarii

Ultimă oră