Sari la conținut
despre-violenta-din-familie-la-mix-actual

A fost să fie ca Brașovul să facă pionierat ïn România dedulcită la scatoalce de tot felul. În țara în care “bătaia e ruptă din rai”, în care au fost omorâte în public femei care aveau ordinul de restricție pentru soțul agresiv în buzunar ori ïn care bărbați care acasă își lasă în sânge nevestele sunt în comisii de sănătate sau fac legi, drumul spre normalitate nu poate fi decât anevoios.

Rușinea, mentalitățile înțepenite, teama de stigmat sau chiar pentru viață și dependența financiară țin sub tăcere majoritatea abuzurilor.


Iolanda Beldianu a pornit la drum acum aproape 18 ani. Cu bătălii mari și victorii mici, dar esențiale, cu naivități, cu iluzii și deziluzii.

Brașovul are azi expertiză în domeniu, are specialiști și este model de bună practică.


CONNECTED BRASOV reprezintă baza de pornire optimă pentru ca împreună, societate civila, mediu academic, decidenti politici si administrativi să creeze acel pol de sanse crescute pentru familii sanatoase psihic si relational...


Dar lanțul mai are nevoie de două verigi: finanțare și legislație îmbunătățită.


În Parlament se va pune cireașa, pentru că acolo e comandamentul general. La primării se vor dedica bugete pentru adăposturi și programe.

Pentru toate acestea e nevoie de unitate și voință politică. Fără de culoare.


Pentru că vânătâile fizice și cicatricile emoționale trec prin toate culorile (apolitice) pe drumul lor spre vindecare...


Lector univ. dr. Iolanda Beldianu - inițator CONNECTED, Alexandra Crivineanu - consilier local și Roxana Mînzatu - deputat PSD, la Mix Actual.

https://www.youtube.com/watch?v=lv_DhbvI8q8

Comentarii

Ultimă oră