Sari la conținut

Destinația turistică Județul Brașov, promovată la Târgul de Turism al României

destinatia-turistica-judetul-brasov-promovata-la-targul-de-turism-al-romaniei

Județul Brașov va participa cu stand propriu la Târgul de Turism al României din incinta Complexului Expozițional Romexpo București, în perioada 16-19 noiembrie 2017.


Promovarea turistică a județului sub sloganul „Judetul Brașov, activ tot timpul anului” are ca scop valorificarea Brașovului ca destinație turistică activă în fiecare anotimp, potențarea turismului activ din județ prin evidențierea acelor forme de turism și servicii adresate atât turiștilor interni și externi, cât și localnicilor.


Județul Brașov își menține statutul de principala atracție a Regiunii Centru și a României pentru turiști, fascinați de bogatul patrimoniu cultural material și imaterial existent aici, dar și pentru patrimoniul natural bogat și încă bine prezervat, care îi oferă vizitatorului ocazia să experimenteze momente active și de relaxare.


Pornind de la aceste premise, în anul 2017, Brașovul va fi promovat în formele sale dinamice și interactive, propunând un concept inovativ și atractiv pentru operatorii turistici și turiștii care doresc să îmbine relaxarea cu activități din sfera sportului, a experiențelor unice, a descoperirii naturii locale.

Standul de prezentare a fost gândit pentru a asigura un ambient care să garanteze potențialul turistic activ al județului, modern, cu funcționalitate optimă, elegantă și atrăgătoare, care să faciliteze comunicarea de tip business și cea cu vizitatorii.


Standul de prezentare a fost creat cu elemente reprezentative pentru oferta turistică activă a județului Brașov, ca o invitație adresată potențialilor turiști la drumeție, activități sportive, sporturi extreme, relaxare și aer curat, dar și pentru posibilitatea de a gusta din farmecul locului prin circuite turistice culturale și experiențe gastronomice.

Vizitatorii vor putea experimenta cățărarea pe un perete artificial și vor putea simula schiul sau zborul cu parapanta, vor putea vorbi față în față cu cei care te introduc în tainele acestor activități, cu alergători montani experimentați, personalități și sportivi recunoscuți la nivel internațional (escaladă, sărituri cu schiuri, schi alpin).

De asemenea, în cadrul workshop-urilor programate se vor oferi informații celor interesați despre traseele montane din Brașov accesibile familiilor cu copii și persoanelor cu dizabilități, despre cum poate fi practicată drumeția montană în sezonul de iarnă, cum poți deveni un maratonist experimentat și ce presupune alergarea montană, cum te pot sprijini serviciile de salvamont și jandarmerie montană etc.

Operatorii de turism și vizitatorii prezenți la târg vor putea afla mai multe informații despre Destinația Europeană de Excelență a României – Șchei, care oferă turiștilor posibilitatea descoperirii vechiului cartier românesc la pas și pe bicicletă.


Participarea Județului Brașov la Târgul de Turism se va face și cu sprijinul Centrelor Naționale de Informare Turistică din județ, al UAT-urilor, Jandarmeriei Montane și Serviciului de Salvamont, precum și al mediului privat și economic reprezentat de organizații sportive, ONG-uri și ambasadori ai turismului activ brașovean.

PROGRAMUL JUDEȚULUI BRAȘOV LA TÂRGUL DE TURISM AL ROMÂNIEI EDIŢIA DE TOAMNĂ 16-19 NOIEMBRIE 2017

Joi, 16 NOIEMBRIE 2017
10:00 – 11:00 Deschidere oficială a TTR
12:30 – 13:30 Workshop ”M-ții Brașovului pentru familiile cu copii și persoane cu dizabilități” - Marian Anghel (costum tradițional de ghid montan)
14:30 – 15:30 Întâlnire şi dezbatere cu autorităţile publice din cadrul Destinaţiilor EDEN (preşedinţi Consilii Judeţene şi primari) - organizat de Ministerul Turismului
15:30 Prezentare gastronomică Destinaţii EDEN, la standul MT - organizat de Ministerul Turismului
16:00-17:00 Moment artistic Junii Braşovului - organizat de Ministerul Turismului


Vineri, 17 NOIEMBRIE 2017
14:00 – 15:00 Workshop ”Dincolo de pârtiile de schi. În munții Brașovului iarna” - Marian Anghel (costum tradițional de ghid montan)
15:00 – 16:00 Workshop „Via Carpatica” – Ioan Bodnar (costum complet voluntar marcare trasee)
10:00 – 18:00 Testarea seletelor (hamuri de parapantă) - Ambasadoarea Județului Brașov pe turism activ: Dana Haralambie – sărituri

Sâmbătă, 18 NOIEMBRIE 2017
12:00 – 13:00 Workshop alergare montană - Silviu Bălan (costum complet alergare montană)
10:00 – 18:00 Iarna cu școlile de ski / snowboard
10:00 – 18:00 Momente dedicate copiilor - Ambasadorii Județului Brașov pe turism activ: juniorii Clubului Brașovia - ski alpin și sărituri

Permanent în stand:
- Ciclism în destinațiile EDEN – Șcheii Brasovului și Brașovechi cu Balas Lucian; Colinele
Transilvaniei
- Turiști în siguranță – Jandarmeria montană & Salvamont
- Cățărare pe perete artificial
- Simulare schi
- Prezentare gastronomică destinația Județul Brașov

Comentarii

Ultimă oră