Sari la conținut
dezvoltatori-imobiliari-amendati

Cinci dezvoltatori imobiliari au fost amendați, din cauza neregulilor depistate de oamenii legii, în urma acțiunilor de control.

Astfel, reprezentanți ai Biroului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal împreună cu polițiști locali de la Biroul de Ordine Publică Zona Turistică au efectuat din nou controale în Poiana Brașov, Calea Poienii, dar și în cartierul Tractorul pentru verificarea șantierelor.

Printre neregulile identificate se număra nerespectarea planșei de organizare a șantierului, dar și inexistența platformei de spălare a roților la ieșirea camioanelor din șantier. Într-unul din cazuri, pe lângă sancțiune, dezvoltatorului imobiliar i s-a pus în vedere, ca măsură complementară, să oprească de îndată lucrările și să le încadreze în prevederile autorizației de construire, ținând cont de faptul că agenții au constatat că nu a fost respectat proiectul tehnic care a stat la baza emiterii autorizației de construire.Suma totală a sancțiunilor aplicate de polițiștii locali celor cinci dezvoltatori șantiere a fost de 20.000 de lei. De la începutul anului până acum, specialiștii de la Biroul Disciplina în Construcții au identificat și verificat 107 șantiere în municipiu, iar în urma neregulilor depistate pe teren, au fost aplicate 61 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 116.000 de lei.

Totodată, au fost întocmite 34 de Dispoziții de Primar pentru desființarea construcțiilor neautorizate sau executate pe domeniul public sau privat al Municipiului Brașov.

Comentarii

Ultimă oră