Sari la conținut

Dialoguri despre autism pe scena Teatrului “Sica Alexandrescu”

dialoguri-despre-autism-pe-scena-teatrului-sica-alexandrescu

„Refracţie” este spectacolul de teatru la care sunt aşteptaţi braşovenii interesaţi, în această seară, de la ora 19, la Teatrul „Sică Alexandrescu”, in Sala Studio „Stela Popescu”. Este vorba despre un spectacol ce pune în discuţie un subiect actual al societăţii româneşti – autismul, un proiect iniţiat de Asociaţia Uma Ed România, ce va fi itinerat şi în oraşele Câmpia Turzii, Cluj Napoca, Bistriţa Năsăud, Suceava şi Câmpulung Muscel.

Reprezentaţia durează 50 de minute, iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Spectacolul „Refracţie” se adresează în primul rând familiilor persoanelor cu tulburare de spectru autist, elevilor, studenţilor în formare, cadrelor didactice, specialiştilor implicaţi direct sau indirect în problematica autismului, autorităţilor publice locale, ONG-urilor, dar şi publicului larg interesat de astfel de evenimente.

„Refracţie” este un proiect unic pe scena din România şi are la bază un efort susţinut de cunoaştere a percepţiei persoanelor cu tulburări de spectru autist, oferind astfel publicului ocazia de a înţelege mai bine universul interior al acestora şi modul în care fiecare dintre noi interacţionează cu lumea din jur.

Fiecare reprezentaţie este urmată de discuţii cu publicul, moderate de un specialist din comunitatea locală implicat direct în problematica autismului. În spaţiul de joc vor performa: actriţa Nicoleta Lefter, coregrafa Silvia Călin şi elevul Andrei Ostrowski, în vârstă de 14 ani.

Din Braşov, invitate la discuţii sunt din partea Asociaţiei „Copiii de Cristal”: presedintele Gabriela Plopeanu şi coordonatorul terapeuţilor Simona Voinicu.

Proiectul este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Comentarii

Ultimă oră