Sari la conținut

Din 15 ianuarie elevii brașoveni vor putea merge gratuit la stomatolog

din-15-ianuarie-elevii-brasoveni-vor-putea-merge-gratuit-la-stomatolog

Anul viitor, două cabinete subvenţionate, unul pentru elevii din clasele primare şi gimnaziale, iar altul pentru liceeni, vor fi deschise la Şcoala Gimnazială nr. 19 şi la Colegiul Tehnic „Transilvania”. Accesul se va face gratuit , pe baza carnetului de elev.

Cabinetul stomatologic şcolar înfiinţat de municipalitate, prin Direcţia de Servicii Sociale, în incinta Şcolii Gimnaziale nr. 19, a fost prezentat săptămâna aceasta publicului. Acolo se vor putea trata elevii din clasele primare şi gimnaziale. Reprezentanţii Primăriei Brașov, au anunţat că anul acesta, se va termina amenajarea unui alt cabinet stomatologic şcolar, la Colegiul Tehnic „Transilvania”, acesta fiind destinat liceenilor.


  Cele două cabinete stomatologice vor funcţiona începând cu data de 15 ianuarie 2018, timp de şapte ore pe zi, de luni până vineri inclusiv. Data începerii activităţii a fost fixată ţinând cont de timpul necesar pentru finalizarea procedurilor de angajare a personalului medical.

„Aceste cabinete nu se adresează doar elevilor din instituţiile de învăţământ unde funcţionează, ci tuturor elevilor din Braşov, din ciclul primar, gimnazial şi respectiv liceal”, a declarat viceprimarul Mihai Costel.


    Spaţiul în care vor funcţiona cabinetele au fost puse la dispoziţie de cele două instituţii de învăţământ, iar cheltuielile de renovare şi dotare au aparţinut municipalităţii, care va asigura şi cheltuielile de funcţionare.


     Cabinetele vor fi dotate cu tot ce este nevoie desfăşurării activităţii unui medic stomatolog, activitatea principală fiind de consultaţii şi profilaxie, specifică unităţilor şcolare. Accentul se va pune pe consult, educaţie şi profilaxie, control şi monitorizare, însă se pot face şi intervenţii de tipul obturaţiilor sau sigilărilor de canal reticular”, a explicat medicul stomatolog Sorana Bertleff.

Anul trecut, a fost amenajat un cabinet stomatologic şi în Complexul Studenţesc Memorandumului, iar anul viitor Primăria va lua în calcul deschiderea a cel puţin altor două astfel de cabinete în şcoli. În municipiul Braşov sunt peste 30.000 de elevi care ar urma să beneficieze de serviciile acestor cabinete.

Comentarii

Ultimă oră