Sari la conținut
din-premier-league-la-brasov-

Unul dintre cei mai apreciaţi arbitri retraşi din activitate din Premier League a condus meciuri de futsal în România. Steve Brand a arbitrat partide de fotbal în 6 din cadrul Winter Corporate Games. Între două meciuri, oficialul a acceptat să dezvăluie care a fost cea mai importantă amintire din carieră, dar şi ce fotbalist român care a evoluat în Anglia l-a impresionat cel mai mult.

Steve Brand este unul dintre cei mai buni arbitri de linie din istoria modernă a Premier League. Cavalerul fluierului a fost recent în Braşov, cu ocazia Winter Corporate Games. O dată cu acest eveniment, Brand a condus meciurile de fotbal în 6 ale corporatiştilor.

Arbitrul englez a mărturisit că nu este pentru prima dată când ajunge în România, dar premiera o reprezintă oraşul Braşov.

„Am venit în România de trei ori cu ocazia Corporate Games, în Bucureşti. Am fost invitat la Braşov pentru a arbitra fotbalul în 6 la Winter Games. E un mare succes.Sunt pentru prima dată în Braşov şi e un oraş absolut frumos” - Steve Brand, arbitru

După ani de zile în care a prins Premier League în plină ascensiune către industria care a devenit în zilele noastre, pentru Steve Brand au rămas o grămadă de amintiri. Una dintre cele mai interesante a avut loc la mijlocul anului 2000, la finala Cupei Ligii, disputată pe Wembley.

„Aveam un mic club, care a ajuns până în finală. Am mers să-i încurajez pe băieţi ca suporter. Primul arbitru s-a accidentat. Eram pe Wembley şi 90.000 de oameni mi-au cerut să merg ca al 4-lea oficial. Să fac asta, pentru clubul meu, a fost o mare onoare. Din păcate am pierdut. Mi-aş fi dorit să câştige, nu am putut să-i ajut. A fost o mare onoare” - Steve Brand, arbitru

Steve Brand recunoaşte că unul dintre cei mai importanţi români care au evoluat în Premier League a fost Dan Petrescu, fostul fundaş dreapta de la Chelsea.

„Îl ştiu pe Dan Petrescu, care a fost foarte bun. De asemenea, îl cunosc pe Gheorghe Hagi, unul dintre cei mai buni jucători din România. Acum, privim spre Campionatul European, unde sperăm ca Anglia să câştige” - Steve Brand, arbitru

Steve Brand s-a născut în Rock Ferry, un orăşel de lângă Liverpool. După o carieră ce a inclus multe meciuri conduse în Premier League, acesta a făcut pasul către futsal, acolo unde deţine ecusonul FIFA.

După ce s-a retras din arbitraj, Steve Brand a activat în cadrul clubului Liverpool, iar de anul trecut colaborează cu Tranmere Rovers, echipă de Liga a 5-a din Anglia.

Comentarii

Ultimă oră