Sari la conținut

„Dincolo de aparenţe!” Spectacolul sutelor de braşoveni cu dizabilităţi

dincolo-de-aparente-spectacolul-sutelor-de-brasoveni-cu-dizabilitati

 Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) din cadrul Primăriei Braşov a marcat Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi (sărbătorită anual la 3 decembrie) printr-un eveniment desfăşurat la Sala Patria, la care au participat sute de persoane cu dizabilităţi şi familiile acestora.


   Chiar o parte din spectacolul care a avut loc cu această ocazie a fost oferită de copii cu dizabilităţi, care au arătat că talentul se găseşte oriunde, iar o dizabilitate nu înseamnă lipsa altor calităţi.


     „Astăzi este doar una dintre acţiunile din şirul ce va urma în această lună. Deschidem luna manifestărilor dedicate Crăciunului cu acest eveniment, «Dizabilitatea dincolo de aparenţe», care se afla la a 9-a ediţie. Este un spectacol de sensibilitate, de cântec, de dans, de voie bună, în care cei mai talentaţi copii ai Braşovului, copii tipici şi copii cu dizabilităţi, îşi vor etala talentele. Este momentul în care noi invităm comunitatea locală să nu lăsăm pe nimeni în urmă, să luptăm pentru integrarea persoanelor cu dizabilităţi, pentru promovarea drepturilor lor”, a explicat Monica Chelban, purtătorul de cuvânt al DAS Braşov.


   Micuţii au oferit un spectacol de cântece şi dansuri, care a debutat, aşa cum stă bine în luna decembrie, cu câteva colinde.


     Primarul Brasovului, George Scripcaru, li s-a alăturat persoanelor cu dizabilităţi şi a stat de vorbă cu acestea. „Persoanele cu dizabilităţi fac parte din societatea noastră şi sunt persoane pe care noi trebuie să le apreciem pentru că sunt foarte valoroase şi au calităţi, la fel ca toţi ceilalţi membri ai comunităţii braşovene. Astăzi ne bucurăm împreună de un spectacol deosebit, cu copii de la grădiniţe, de la şcoli, cu copii cu dizabilităţi fără de care acest spectacol nu ar fi fost atât de frumos. Sunt aici şi să le mulţumesc celor care au înţeles să fie alături de noi şi să participe la acest eveniment şi să îi invit pe toţi, joi, în Piaţa Sfatului, pentru că în ajun de Moş Nicolae vor fi evenimente pentru copii”, a precizat primarul George Scripcaru.

Comentarii

Ultimă oră