Sari la conținut

Direcţia Fiscală Braşov a lansat o nouă aplicaţie de plăţi rapide

directia-fiscala-brasov-a-lansat-o-noua-aplicatie-de-plati-rapide

Fără cont, fără parolă: Direcţia Fiscală Braşov a lansat o nouă aplicaţie de plăţi rapide! Plata online se poate face începând de anul acesta doar în baza codului înscris pe decizia de impunere

De ieri, 6 ianuarie 2020 s-au deschis ghişeele Direcţiei Fiscale Braşov. Cei care vor să-şi plătească taxele şi impozitele vor trebui, însă, să mai aştepte până miercuri, 8 ianuarie 2020 deoarece, în aceste prime două zile se plătesc doar amenzi, timbre fiscale şi alte taxe.


    Din acest motiv, numărul de persoane care au ajuns la Direcţia Fiscală a fost destul de redus ieri, însă, foarte probabil, miercuri va fi mare aglomeraţie.


   Aceasta deşi există posibilitatea plăţii online pentru cei care au cont iar, de acum, online pot plăti chiar şi cei care nu au un cont pe site-ul  Primăriei Braşov.


    „Există posibilitatea plăţii online, atât prin ghiseu.ro, cât şi prin brasovcity.ro, pentru cei care şi-au făcut cont de anii trecuţi pe brasovcity.ro. De anul acesta, am dezvoltat o aplicaţie nouă de plăţi rapide. Dacă se intră pe brasovcity/plăţi online, se introduce o cheie unică de securitate care apare înscrisă pe decizia de impunere (pe care fiecare contribuabil o primeşte acasă) şi poate să facă plata rapid”, a precizat Marian Voinescu, director Direcţia Fiscală Braşov.

Brașovenii care plătesc în primul trimestru întreaga sumă datorată pentru impozitele locale beneficiază de o reducere. „Există, cum ne-am şi obişnuit din anii trecuţi, o bonificaţie de 5% pentru cei care plătesc impozitul pe întreg anul până la primul termen de plată”, a mai spus Marian Voinescu. Acest termen este 31 martie 2020, iar cei care plătesc prima jumătate din impozit o pot face fără penalităţi până în 30 iunie 2020. Pentru plata întregului impozit există data de 30 septembrie 2020, până când nu se aplică penalităţi. Cei care plătesc după această dată vor achita şi penalităţi.


   Potrivit lui Marian Voinescu, anul trecut încasările previzionate au fost depăşite, mai ales că în luna decembrie a existat şi o dare în plată în contul datoriilor pe care le avea societatea Roman SA. Cifrele exacte ale încasărilor pe 2019 vor fi cunoscute peste câteva zile.

Comentarii

Ultimă oră