Sari la conținut

Doar 10 lebede din 21 s-au întors pe lacul Cetăţii Făgăraş

doar-10-lebede-din-21-sau-intors-pe-lacul-cetatii-fagaras

Lebedele s-au întors, zilele trecute, pe lacul de lângă Cetatea Făgăraşului, după ce pe timpul lunilor de iarnă, au fost adăpostite în gospodăria unui sătean din Sâmbăta de Sus.

„Avem 21 de lebede, dar am adus numai 10 dintre ele, puii de anul trecut. Celelalte 11 lebede le-am dat în custodie gratuit unui crescător de lângă Sighişoara care are condiţii prielnice pentru creşterea şi întreţinerea lor. Vor rămâne acolo până după finalizarea lucrărilor la Cetatea Făgăraşului, care vor începe în curând. Erau prea multe 21, având un şantier deschis la Cetate, care va afecta şi lacul. Pentru o perioadă de timp am predat angajaţilor Muzeului Ţării Făgăraşului hrana necesară, ei fiind cei care se vor ocupa de lebede atâta timp cât sunt pe lac” a spus Tiberiu Drăgoiu, directorul SC Târguri, Pieţe şi Oboare SRL, firma Primăriei Făgăraş.

Cetatea are o istorie de peste 600 de ani şi a fost preferata Doamnei Stanca, soţia lui Mihai Viteazul, care a ţinut aici celebrele baluri medievale, dar a fost şi o temută închisoare comunistă.

Lacul ce înconjoară edificiul istoric este populat de lebede din anul 2012, când autoritățile au decis să recreeze atmosfera medievală a zonei, pentru că a se spune ca în trecut pe lac pluteau lebede spre deliciul făgărășenilo, a locuitorilor Cetății, dar mai les a vizitatorilor.


    Lebedele sunt o adevărată atracţie în centrul Făgăraşului, oferind un adevărat spectacol prin eleganţa cu care înoată, cucerindu-i pe toţi cei care le privesc.

Comentarii

Ultimă oră