Sari la conținut

Doi senatori au rămas fără imunitatea parlamentară

doi-senatori-au-ramas-fara-imunitatea-parlamentara

Senatorul Şerban Mihăilescu, poreclit Miki Şpagă, a rămas fără imunitate în urmă cu puţin timp.  77 de senatori au votat „PENTRU“ şi 51 „ÎMPOTRIVĂ“. Un vot a fost anulat. Astfel, după săptămâni de amânări, senatorul poate fi urmărit penal de DNA, în dosarul Microsoft. Șerban Mihăilescu, care a fost secretar general al Guvernului, este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu, trafic de influență și spălare de bani.Amintim că Senatul a avizat, tot azi, începerea urmării penale în cazul Ecaterinei Andronescu. Au fost  înregistrate 72 de voturi „PENTRU“, 62 „ÎMPOTRIVĂ" şi o abţinere. În cazul Ecaterinei Andronescu, votul a fost secret cu bile, parlamentarii PDL şi PNL votând la vedere, arată presa centrală.

Faptele pentru care este vizată Ecaterina Andronescu se referă la abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani, în perioada în care avea calitatea de ministru.

În timpul dezbaterilor din plen, Andronescu a susținut că acuzațiile care i se aduc sunt nedrepte.

"Aș vrea să reiterez faptul că niciodată nu am cerut, nu am condiționat și nu am luat nimic de la nimeni. Nu sunt între oamenii corupți din această țară și vreau să dovedesc în Justiție aceste lucruri. Vreau să mă credeți că am trecut în această lună prin cea mai neagră perioadă a vieții mele, probabil pentru că răul cel mai mare a fost deja făcut și este greu de presupus că voi putea în anii care mi-au mai rămas din viață să pot să șterg această acuzație îngrozitor de incorectă și nedreaptă", a spus ea.

Comentarii

Ultimă oră