Sari la conținut

După 45 de ani, Centrul Regional Braşov al Poştei Române a intrat în reparaţii

dupa-45-de-ani-centrul-regional-brasov-al-postei-romane-intra-in-reparatii

 După 45 de ani, Centrul Regional Braşov al Poştei Române va avea o nouă faţă, asta după ce clădirea de pe Bulevardul Gării a intrat în reabilitare.


 Lucrările au început săptămâna trecută şi vor dura 60 de zile. În această perioadă se va termoizola imobilul, iar toate ferestrele şi uşile vor fi schimbate cu unele care asigură o eficienţă energetică.

Proiectul de reabilitare a fost prezentat marţi, într-o conferinţă de presă, de directorul Companiei Naţionale Poşta Română, Horia Georgescu, şi de directorul Sucursalei Regionale Braşov a Poştei Române, Bogdan Năstase, care i-au avut alături pe „partenerii locali”, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, şi primarul Braşovului, George Scripcaru. „Parteneri locali” pentru că reabilitarea a fost cerută de Braşov de mai mult timp (mai ales că este vorba de o clădire de lângă Gara Braşov, „poartă de intrare” şi un „off” al oraşului), dar de abia acum s-au găsit uşi deschise pentru colaborare la Bucureşti.

Construită 1975 şi „cârpită” doar de două ori, atunci când a fost urgentă nevoie

Bogdan Năstase, directorul regional al Sucursalei Braşov a Poştei Române, a declarat că investiţia se ridică la 100.000 de euro, respectiv 448.000 lei, fără TVA, finanţarea fiind asigurată din bugetul companiei.


  „Din 1975, de când a fost construită această clădire, au avut loc doar două intervenţii de urgenţă majoră. Lucrările care se realizează în acest moment, respectiv eficientizarea energetică, reprezintă doar o primă etapă a programului de modernizare a Centrului Regional de Tranzit Braşov”, a declarat Năstase.

 Bani care aduc bani: investiţie amortizată din reducerea cheltuielilor de întreţinere

  La rândul său, directorul Poştei Române, Horia Georgescu, a declarat că „prin această investiţie se va schimba radical aspectul clădirii sucursalei Braşov, dar se va eficientiza şi activitatea acestei unităţi, pentru că vor fi reduse costurile de întreţinere”. Totodată, el a precizat că un obiectiv al lui este de a promova şi susţine îmbunătăţirea şi promovarea serviciilor oferite de Poşta Română. „Suntem pe drumul cel bun”, a mai spus Horia Georgescu.


  „În acest moment, costurile de întreţinere a clădirii se ridică la 100.000 de lei, reprezentând 25% din valoarea lucrărilor de reabilitare energetică”, a detaliat directorul Sucursalei Braşov.

Investiţii programate şi în 2021


  Pentru anul viitor, Bogdan Năstase a menţionat că este programată asfaltarea platformei din curte, unde vin transporturile poştale, dar şi reabilitarea unor spaţii interioare, cum este cazul liniei de cartare.


    Conform declaraţiei directorului Regionalei, Centrul Regional de la Braşov este unul de importanţă strategică, atât la nivel regional, cât şi naţional. „Prin această clădire trec, anual, aproximativ 50 de milioane de colete, plicuri şi trimiteri poştale. De asemenea, în acest imobil îşi desfăşoară activitatea zilnic 263 de persoane din totalul de aproximativ 3.000 de salariaţi ai Sucursalei Braşov”, a continuat Năstase.

   Un pas „mic dar foarte mare”


   La rândul său, primarul Braşovului, George Scripcaru, a declarat că această investiţie este „un pas mic, dar, în acelaşi timp, foarte mare. De mulţi ani am discutat acest subiect cu reprezentanţii Poştei Române. Este frustrant ca această instituţie să nu aibă o infrastructură adaptată anului 2020. Chiar dacă această lucrare se face foarte târziu este bine că se face şi acum. Eu i-am solicitat încă din primăvară şi actualului directorul general al Poştei Române să reabiliteze acest punct de lucru. De asemenea, este nevoie de investiţii şi la oficiul poştal de lângă Primărie, care funcţionează într-o clădire extrem de valoroasă din punct de vedere istoric. Şi acolo este nevoie de lucrări”. Pe de altă parte, edilul le-a recomandat reprezentanţilor Poştei Române să renunţe la o gheretă de beton de lângă intrarea publicului, clădire care este acum într-o stare avansată de degradare.

Mulţumiri transmise poştaşilor, în linia întâi îi această perioadă


    Pe de altă parte, oficialii Brașovului au ţinut să le mulţumească poştaşilor care intră în contact cu cetăţenii chiar şi în această perioadă complicată din punct de vedere sanitar. „Aceşti oameni se expun şi vrem să le mulţumim, să îi felicităm şi să le urăm sănătate”.

Comentarii

Ultimă oră