Sari la conținut

Elevii de etnie romă au fost recompensați de Consiliul Județean

elevii-de-etnie-roma-au-fost-recompensati-de-consiliul-judetean

Elevii braşoveni care au reprezentat cu onoare judeţul şi au câştigat premii la olimpiadele internaţionale au fost recompensaţi de Consiliul Judeţean. Este vorba despre elevii de la Şcoala Gimnazială din Ormeniş, care au avut performanţe notabile la Olimpiada Internaţională de limbă şi creaţie literală rromani. Elevii care au câştigat premii au fost recompensaţi cu 800 de lei, iar cei care au luat menţiuni au primit 500 de lei. Patru elevi de etnie romă au obţinut două premii III şi două menţiuni la Olimpiada care anul acesta s-a desfăşurat la Timişoara. Este pentru al treilea an consecutiv când elevii din Ormeniş se evidenţiază la acest concurs internaţional.

„Am obţinut locul trei. A fost destul de greu, pentru că am avut parte de o concurenţă acerbă. Însă ne-am pregătit foarte bine, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Sper ca anul viitor să ne descurcăm şi mai bine”, a declarat Magdalena Kulcsar.

„Am arătat că se poate şi am muncit foarte mult pentru locul trei obţinut la Olimpiadă. Ne-am pregătit intens, am făcut multe sacrificii, dar nu îmi pare rău. Speram să obţin chiar un rezultat mai bun. Când faci lucrurile cu pasiune, este imposibil să nu reuşeşti”, a precizat şi Loredana Cocoraş.

„Orele de la şcoală nu ajung, nu sunt suficiente. Aşa că am făcut multe ore suplimentare. Fetele chiar m-au căutat mereu şi şi-au arătat disponibilitatea să înveţe cât mai multe. Mă bucur că am putut să le ajut pe fete”, a subliniat Anca Benchi, profesoară la Şcoala Gimnazială din Ormeniş. La Olimpiada Internaţională de limbă rromani au participat aproximativ o sută de elevi, din cinci ţări.

Comentarii

Ultimă oră