Sari la conținut

Elevii de la 6 şcoli braşovene se întrec în concursul de protecţie civilă, etapa locală

elevii-de-la-6-scoli-brasovene-se-intrec-in-concursul-de-protectie-civila

Etapa locală a competiției „Cu viața mea apăr viața”, organizată de Primăria Municipiului Brașov, va avea loc în 12 aprilie 2017, cu participarea a şase școli și colegii din municipiul Brașov.

Elevii şcolilor gimnaziale nr. 2, nr. 6, nr.11, dar şi liceenii colegiilor „Andrei Şaguna”, „Dr. Ioan Meşotă”, „Grigore Antipa”, își vor pune în valoare cunoștințele și abilitățile de salvare în caz de urgență.

Concursul se desfăşoară pe două niveluri distincte, respectiv „Ciclu Gimnazial” – clasele V-VIII şi „Ciclu Liceal” – clasele IX-XI.

Participanții vor avea de susținut o probă teoretică și una practică:„transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe o distanţă de 50m”.

Probele se vor desfăşura la sediul Primăriei Municipiului Braşov din Bulevardul Eroilor nr. 8, începând cu ora 9,00 pentru elevii din ciclul gimnazial, respectiv ora 11,00 pentru elevii din ciclul liceal. Fiecare echipă va fi formată din patru elevi (băieți/fete sau mixt).

Scopul concursului este asigurarea pregătirii unitare a copiilor pentru formarea unui comportament adecvat în cazul producerii unor situaţii de urgenţă. Concursul vizează de asemenea, formarea spiritului de solidaritate şi implicarea individuală sau în echipă în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Pentru premiere, Primăria Braşov, a alocat suma de 1.760 lei: membrii echipelor clasate pe locul I la fiecare nivel vor primi câte 100 de lei, cei de pe locul II vor primi câte 70 de lei, iar elevii clasați pe locul al III-lea vor primi câte 50 de lei.

Anul trecut, concursul „Cu viaţa mea apăr viaţa” a fost câștigat de colegiul „Unirea” (gimnaziu) şi colegiul „Grigore Antipa” (liceu).

Comentarii

Ultimă oră