Sari la conținut

Elevii de la Honterus şi de la de la Şcoala Gimnazială din Hărman învaţă istoria Oltului

elevii-de-la-honterus-si-scoala-din-harman-invata-istoria-oltului

Ei vor avea şi ocazia de a vedea cum se determină calitatea apei!

Aproximativ 100 de elevi de gimnaziu sau de liceu de la Colegiul Naţional „Johannes Honterus” Braşov sunt implicaţi într-un proiect inedit, ce are ca obiectiv conştientizarea importanţei apei şi a importantei bogăţiei naturale pe care o reprezintă Dunărea şi afluentul acesteia, râul Olt.


    Prin acest proiect, iniţiat la nivel internaţional de Soroptimist International Danube, copiii din mai multe comunităţi braşovene vor fi familiarizaţi cu traseul râului Olt şi resursele naturale specifice mediului acvatic, cu precădere peştele.

Pe lângă elevii de la „Honterus”, în proiect sunt implicaţi şi copiii de la Şcoala Gimnazială din Hărman.

Potrivit Rodicăi Măciucă, coordonator din partea Soroptimist, proiectul are menirea de a dezvolta copiilor capacitatea de a lucra în echipă, inventivitatea, inovativitatea şi în final, să contribuie la dezvoltarea lor personală.

Ore speciale de geografie

Proiectul a fost prezentat ieri la liceul braşovean, iar directorul colegiului, Radu Chivărean, a declarat că proiectul se referă la protecţia mediului, cultură dar și istorie. „Activităţile sunt diverse şi se referă la râul Olt, un afluent al Dunării, importantă arteră în Europa”, a declarat directorul colegiului.


   Totodată, Rodica Măciucă a precizat că în 12 ianuarie, elevii de la cele două unităţi de învăţământ au și participat la o activitate intitulată „Ipostazele apei în literatură - scriitori de ieri şi de azi”, la care invitat special a fost scriitorul Adrian Lesenciuc. Pe viitor copiii vor lua parte la o expoziţie de carte de autori români şi germani care zugrăvesc imaginea Oltului.


   Totodată, liceeni vor participa şi la o activitate privind determinarea calităţii apei, organizată de Centrul Schubz din Râşnov.


   Iar concomitent vor exista prezentări speciale la orele de geografie, în care elevii vor învăţa mai multe despre râul Olt.

Comentarii

Ultimă oră