Sari la conținut

Ești lipsit de inspirație și nu-ți găsești motivația la birou? Iată 5 idei simple care te vor ajuta să fii mai productiv!

esti-lipsit-de-inspiratie-si-nuti-gasesti-motivatia-la-birou-iata-5-idei-simple-care-te-vor-ajuta-sa-fii-mai-productiv

Îți petreci mult timp la birou, așadar este foarte important ca mediul în care îți desfășori activitatea să fie cât mai plăcut.

Spațiul de lucru are o influență majoră asupra capacității tale de concentrare, iar o amenajare echilibrată a acestuia te va ajuta să te relaxezi și să te simți bine, îți va stimula creativitatea și va spori productivitatea.

Iată 5 idei simple de amenajare a biroului astfel încât să fii mereu inspirat și motivat:

1.       Fă ordine pe birou

Primul lucru pe care trebuie să-l faci atunci când îți organizezi biroul este să menții ordinea și curățenia. Aruncă hârtiile de care nu mai ai nevoie, îndosariază documentele pe care le păstrezi și pune deoparte obiectele pe care nu le folosești.

O idee bună este să folosești spații adiționale de stocare, precum sertare, rafturi, tăvițe sau rollbox-uri. De asemenea, pe cât posibil încearcă să nu mănânci la birou și evită să lași paharele cu apă sau cănile cu cafea în apropierea mesei tale de lucru. În acest mod te vei concentra mai bine pe ce ai de făcut și vei lucra mai eficient.

2.       Alege culorile potrivite pentru spațiul tău de lucru

Locul tău de muncă are nevoie de o energie pozitivă, care să favorizeze creativitatea, iar pentru acest lucru trebuie să te folosești de culori. Ele îți influențează starea de spirit, însă este foarte important să înveți să le combini în așa fel încât să obții rezultatele de care ai nevoie.

Experții în design interior și în psihologia culorilor sunt de părere că, în funcție de natura muncii tale, vei avea nevoie de diferite nuanțe. De exemplu, roșul este intens, stimulează corpul și-l determină să acționeze imediat, prin urmare este recomandat agenților de vânzări, care au nevoie de adrenalină ca să-și ducă la îndeplinire sarcinile.

În schimb, albastrul stimulează mintea și te ajută să fii mai concentrat pe ce ai de făcut, de aceea este recomandat dacă ai o slujbă care presupune acțiuni repetitive. De asemenea, ține cont de faptul că galbenul aduce bucurie și veselie și îl poți utiliza dacă lucrezi într-un domeniu creativ.

3.       Folosește lumina în favoarea ta

Cea mai bună sursă de lumină este cea naturală, așadar ai grijă să-ți așezi biroul în așa fel încât să profiți la maximum de ea. În plus, atunci când folosești una artificială, alege corpuri de iluminat de calitate, care pot să-ți ofere cea mai bună luminozitate.

În caz contrar, te poți alege cu dureri de cap, oboseală și o lipsă totală de bună dispoziție. Dacă ești în căutare de lămpi de birou performante, dă un click pe link și vei găsi multe modele moderne, de calitate, dintre care poți să alegi unul care să întrunească toate cerințele tale.

4.       Găsește o metodă să scapi de cabluri

Firele, cablurile, încărcătoarele și prelungitoarele pot crea un adevărat haos pe biroul tău. Găsește o metodă să scapi de ele sau, dacă nu, încearcă să le organizezi mai bine.

Le poți prinde în clame și le poți fixa undeva în spatele calculatorului sau pe podea. Este foarte important să le ai sub control, deoarece acestea te pot distrage de la muncă.

5.       Înfrumusețează-ți biroul cu plante verzi sau flori

Pe lângă faptul că plantele vor aduce mai multă prospețime în încăperea în care lucrezi, ele vor îmbunătăți și calitatea aerului, vor reduce toxicitatea provocată de prezența prea multor echipamente electronice și îți vor oxigena creierul.

Toate aceste lucruri te vor ajuta să îți păstrezi atenția pentru mai mult timp și să ai, în final, un randament mai mare.

În concluzie, dacă îți dorești să fii mai eficient la locul de muncă, este important să-ți amenajezi biroul în așa fel încât să te ajute să te concentrezi mai mult și să fii mai creativ. Ține cont de aceste sfaturi practice și, cu siguranță, vei fi mai motivat, productivitatea va spori și vei obține rezultate mai bune.

Sursa foto: Pixabay.com

Comentarii

Ultimă oră