Sari la conținut

Eveniment online destinat elevilor de gimnaziu și liceu din toate școlile județului Brașov

eveniment-online-destinat-elevilor-de-gimnaziu-si-liceu-din-toate-scolile-judetului-brasov

Pe 30 ianuarie, în mai multe ţări ale lumii, este marcată Ziua Internaţională a Nonviolenţei în Şcoli. Scopul acesteia este de promovare a ideii de educare a copiilor în armonie, solidaritate şi respect. Pentru a marca această zi la Brașov, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Brașov vor organiza în data de 29 ianuarie un eveniment, destinat elevilor de gimnaziu și liceu din toate școlile județului Brașov.

Organizatorii spun că nu putem rămâne indiferenți la vulnerabilitățile și suferința copiilor victime și martori ai bullying-ului sau la comportamentele agresive ale copiilor și nici nu ne putem mulțumi doar să intervenim punctual, pe moment. Ne dorim ca toate formele de agresiune întâlnite în şcoli– să dispară, iar relaţiile interumane să se dezvolte în armonie şi toleranţă.

Evenimentul se va desfășura online, pe platforma Zoom, începând cu ora 10:00 pentru elevii de gimnaziu și începând cu ora 11:30 pentru elevii de liceu. Evenimentul, care urmează să se desfășoare, a fost precedat de o campanie derulată de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Brașov – STOP BULLYING! – care a inclus activități de informare și conștientizare asupra fenomenului de bullying, concursuri, lecturi, expoziții, atragerea părinților în participarea la dezbateri și sesiuni de informare cu privire la bullying.

Comentarii

Ultimă oră