Sari la conținut
evenimentele-saptamanii-la-okian

SERILE FACULTATII DE LITERE

MIERCURI – 22 IANUARIE – ORA 17.00

LANSARE DE CARTE: „ASUL DE PICA: STEFAN AUG. DOINAS”

Autor: GEORGE NEAGOE

Vor prezenta, alaturi de autor: Andrei Bodiu, Adrian Lacatus si Georgeta Moarcas.


Asul de pica: Stefan Aug. Doinas este una dintre primele analize ample, aproape complete si nepartinitoare ale relatiei incurcate a unui scriitor roman cu Securitatea. Pornind de la premisa ca toate monografiile intelectualilor care au activat intre 1948 si 1989 au obligatia sa incorporeze relatiile acestora cu cea mai represiva organizatie a Ministerului Afacerilor Interne din perioada comunista, aceasta lucrare poate constitui un posibil model pentru viitoarele monografii consacrate scriitorilor romani postbelici. Desi, de multe ori, spatiul romanesc a refuzat sa accepte fuziunea dintre text si context, aceasta teza devine unul dintre argumentele care sustin ca, intr-un regim totalitar, orice gest, chiar de ordin artistic, primeste, obligatoriu, o nuanta politica.

George Neagoe (n. 19 august 1986, Dragasani, Vilcea) si-ar fi dorit sa se faca presedinte, aflind ca Bill Clinton, nascut pe 19 august 1946, a condus Statele Unite ale Americii. Descoperind ca un alt George, Enescu, este sarbatorit pe 19 august (n. 1881), si-a inchipuit ca poate sa devina compozitor, dirijor si pianist. Treptat, a ascultat de Invataturile... lui Neagoe Basarab, observind ca are potential de cercetator literar.

A redactat studii de specialitate pentru diverse publicatii, printre care Cultura, Limba si literatura, Romania literara si Transilvania. A coordonat proiectul Manuscriptum in 65 de numere (2011), sub egida Muzeului National al Literaturii Romane (M.N.L.R.). Isi cauta coasta de dascal, conducind, din 2010, seminare la Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti. Rodul lor este grupul de critica „Intertext”, ale carui sedinte se desfasoara in Sala de expozitii a M.N.L.R. Citeodata se ocupa de publicistica, semnind cronici si recenzii in revistele Cultura si Apostrof.

Volumul Asul de pica: Stefan Aug. Doinas reprezinta versiunea finala a tezei de doctorat cu acelasi titlu, sustinuta pe 14 martie 2013 la Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti, sub indrumarea profesorului Nicolae Manolescu.




DIALOGURILE CREDINTEI

JOI – 23 IANUARIE – ORA 18.30

Tema: CULTURA SI COMUNICARE

Invitat: ADRIAN LESENCIUC – presedintele filialei Brasov a Uniunii Scriitorilor din Romania




EXPOZITIE DE PICTURA

Titlul expozitiei: „INTRE NORD SI SUD”

Expune: EMMA ERSEK – artist plastic

Perioada expozitiei: 06 – 31 ianuarie 2014



“Intre nord si sud” este o expozitie despre frumusete. Despre aurora boreala si savana africana, despre pasari, animale, balene si delfini, despre padurile de mesteceni autohtone si valurile Atlanticului, despre cerul noptii, galaxii, stele si soare, despre muzica si feminitate, despre contopirea omului cu natura si bucuria vietii. Toate acestea mi-au imbogatit viata, dindu-mi acel sentiment profund de admiratie, bucurie si dorinta de a transmite si altuia, numit inspiratie. Cele 16 tablouri realizate in ulei pe pinza sper sa vorbeasca nu doar ochiului, ci in primul rind sufletului privitorului.




EXPOZITIE DE PICTURA

Titlul expozitiei: “BUFNITELE IMBUFNATE”


Va invitam sa admirati citeva dintre lucrarile realizate de copii cu virste cuprinse intre 4 si 13 ani!

Lucrarile au fost realizate la cercurile de creativitate organizate de Zebrawalls in luna octombrie 2013, la Libraria Okian si la Scoala Generala nr. 4 din Brasov.




LUNI – 20 IANUARIE – ORA 16.30

ZEBRAWALLS - CURSURI DE CREATIVITATE SI INDEMINARE PENTRU COPII



Te invitam sa participi alaturi de noi la atelierele si cursurile de creativitate pentru copii organizate de catre Zebrawalls in spatiul librariei Okian.

Cursurile se vor desfasura saptaminal (luni), propunindu-si sa le trezeasca si sa le dezvolte celor mici creativitatea si imaginatia.

Pentru inscrieri si detalii suplimentare: 0723 287 811 sau www.zebrawalls.com.




CURS DE TANGO

Instructori: Veronica Ungureanu si Claudiu Grosaru

Inscrieri: www.libertango.ro sau  0745 165 256



LUNI –  20 IANUARIE – ORA 19.00

MARTI – 21 IANUARIE – ORA 19.00

MIERCURI – 22 IANUARIE – ORA 20.00

LIBRARIA OKIAN este situata pe str. Muresenilor, nr. 1, Brasov. Tel.: 0728 728 315

Comentarii

Ultimă oră