A început urmărirea penală în dosarul deschis la Parchetul Judecătoriei Braşov după ce o bătrână de 82 de ani a fost lăsată să plece din Spitalul Tractorul în pijamale şi papuci, iar apoi a fost găsită moartă. Urmărirea penală se efectuează ,,in rem,,, adică pe faptă şi nu pe persoană. În acest timp, Direcţia de Sănătate Publică, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, a efectuat un control în acest caz. BrasovulTau vă prezintă, în exclusivitate, primele concluzii.
Povestea a început în dimineaţa zilei de sâmbătă când bătrâna de 82 de ani a ajuns, prin transfer, la Spitalul Tractorul.
Aici, Ioana Caloian a refuzat internarea, sub semnătură, şi a fost lăsată să plece din instituţia medicală în pijama şi papuci de casă, la 7 dimineaţă. Când familia şi-a dat seama că bătrâna a dispărut i-a anunţat pe poliţişti care au început o anchetă. Bătrâna a fost găsită fără suflare pe un câmp din zona Rulmentul. Direcţia de Sănătate Publică, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, a efectuat un control în acest caz. MIX TV vă prezintă, în exclusivitate, primele concluzii. Potrivit echipei de control,
 
                                                     sursa
                                               raport de control DSP Braşov
(…) pacienta a fost împiedicată în câteva rânduri să plece, având în vedere şi ţinuta sumară în care se afla, dar în final, ca urmare a insistenţelor acesteia (n.r. Ioana Caloian) şi neprezentării niciunui aparţinător, a fost condusă de o infirmieră care îşi încheiase serviciul într-o staţie de taxi, de unde a plecat cu o maşină.
Nu se pune problema că nu s-a prezentat la spital niciun  aparţinător al bătrânei, spune nepoata victimei. Ea afirmă că, în momentul transferului cu ambulanţa spre Spitalul Tractorul, fiicei bătrânei i s-a cerut să-i aducă haine pacientei pentru că va fi internată. Astfel, fiica urma să ajungă, cu haine, la Spitalul Tractorul. Cât despre plecarea bătrânei cu taxiul, nepoata susţine că a primit informaţii potrivit cărora niciun taximetrist nu a preluat-o pe bunica ei.
În raportul de control al DSP Braşov se mai scrie,
 
                                                     sursa
                                               raport de control DSP Braşov
 
,,În acest moment nu avem date referitoare la cele petrecute după plecare şi până în momentul în care pacienta a fost găsită decedată.,, 
       
Cu alte cuvinte, concluzia se încadrează perfect în zicala  ,,nu ştie bărbatul, ce ştie tot satul.,,
        În ceea ce priveşte situaţia medicului care a examinat-o pe Ioana Caloian, la Spitalul Tractorul, echipa de control notează:
 
                                                     sursa
                                               raport de control DSP Braşov
,,O altă problemă identificată a fost aceea că medicul titular de gardă la pavilionul Tractorul a cărui parafă se regăseşte în registrul de consultaţii, nu a fost de fapt prezent, acesta delegând un alt medic, ce nu se află în relaţie contractuală cu spitalul, să îi preia atribuţiile, fără a informa în prealabil conducerea S.C.J.U. Braşov. Acest fapt este în curs de investigare la nivelul spitalului de o comisie de anchetă, precum şi de organele de cercetare penală.,,
 
        În urma situaţiei de la Spitalul Tractorul, ministrul Sănătăţii, Nicolae Băniciou, va desemna o echipă de control care va veni la Braşov pentru verificări. Asta după ce s-a analizat, susţin  surse autorizate, raportul întocmit de DSP Braşov şi s-a stabilit că este superficial.