Sari la conținut

„Experimentul”, un spectacol de teatru în beneficiul copiilor din spitale

experimentul-un-spectacol-de-teatru-in-beneficiul-copiilor-din-spitale

„Până unde ai merge pentru a obține un job? Ți-ai părăsi zona de confort și ai împărtăși cele mai intime gânduri și experiențe? Ai da la o parte etichetele și ai povesti cine ești cu adevărat?”

Marți este programat un spectacol care pune sub lupă comportamentele definitorii ale societății contemporane:„Experimentul”.


   Braşovenii sunt aşteptaţi în 15 mai 2018, de la ora 19.00, la Sala Patria (Filarmonica Brașov), la spectacolul de teatru „Experimentul”, de Jordi Galceran.

Piesa este prezentată în cadrul turneului naţional „Cu inima la teatru” – heART, a III-a ediţie, organizat de Cuibul Artiştilor şi Asociaţia Frends. Turneul a început în 7 mai 2018, la Craiova, şi se va încheia în 21 mai 2018, la Bucureşti.

Intrarea este liberă, iar donaţiile strânse pe durata turneului se vor transforma într-un spectacol dăruit copiilor din spitalele din ţară. Astfel, din banii strânşi va fi creat un spectacol pentru copii ce va fi jucat în spitalele din ţară.

Spectacolul „Experimentul” pune sub lupă comportamentele definitorii ale societăţii contemporane.

Piesa vorbeşte despre puterea intruzivă a corporaţiilor în viaţa angajaţilor săi şi cum acestea ajung să le reorganizeze priorităţile, în funcţie de propriile obiective şi strategii – sau cum ajungem să lucrăm pentru job-urile noastre şi nu ele pentru noi.

Fernando, Enrique, Carlos şi Antonio sunt cei patru candidaţi ajunşi în etapa finală a unui interviu de angajare şi concurează pentru postul de director. Ulterior, aceştia află că nu sunt la o probă obişnuită, ci sunt supuşi unor metode neconvenţionale de recrutare. Fiecare candidat intră într-un joc în care se construieşte prin oglinda celorlalţi, reflectându-se în ceilalţi şi luptând cu sinele din ceilalţi şi... culmea, fiecare învinge (cel puţin în propria versiune a poveştii).

   Cei patru îşi arată umanitatea, empatia, insensibilitatea sau cinismul, dar, la final, nimic nu se dovedeşte a fi ceea ce pare.

 Din distribuţia spectacolului fac parte Adrian Picioarea, Frederic Negrescu, Rareş Ularu şi Vlad Basarabescu. Scenariul este scris de Jordi Galceran, iar regia spectacolului îi aparţine lui Vlad Basarabescu.

„Experimentul” arată o lume care pendulează între automatism și mecanizare, din care, putem oricând chiar noi să facem parte!


  Data: marți, 15 mai 2018
  Ora: 19:00
  Locație: Sala Patria (Filarmonica Brașov)

Comentarii

Ultimă oră