Sari la conținut

Expoziția Mari aviatori brașoveni va fi deschisă la Muzeul Casa Mureșenilor

expozitia-mari-aviatori-brasoveni-va-fi-deschisa-la-muzeul-casa-muresenilor

Expoziția „Mari aviatori brașoveni”va fi deschisă oficial joi, 18 martie, la ora 16.00 la Muzeul „Casa Mureșenilor”.

Expoziția este un omagiu adus unor mari personalități brașovene din domeniul aviației și astronauticii. Toți acești aviatori s-au remarcat prin pasiune pentru aviație, curaj, tărie de caracter și perseverență, dând aviației române, mai ales în prima parte a secolului XX, dar și după aceea, performanțe comparabile cu cele ale unor țări mult mai dezvoltate din punct de vedere economic și tehnologic. Mulți dintre eroii prezenți în expoziție au avut performanțe unice pe plan mondial în zborurile de întreceri acrobatice, în diferite alte concursuri aeriene, în raiduri continentale sau intercontinentale, în războaiele de apărare a țării și în cucerirea spațiului cosmic. Faptele acestor mari aviatori brașoveni servesc drept exemplu de conduită morală și de înaltă competență profesională.


Personalitățile prezente în expoziție sunt: comandorul Ioan Milu, comandorul Emil Droc, comandorul Eugeniu Pârvulescu, comandorul Dan Valentin Vizanty, inginerul aviator Alexandru Frim, comandorul Ioan Peneș, comandorul Miron Rândetean și generalul-locotenent (r) inginer Dumitru Dorin Prunariu.


Expoziția cuprinde panouri foto-documentare, bunuri de patrimoniu care au aparținut aviatorilor, combinezoane de zbor, machete de elicoptere, avioane și rachete, precum și instalații multimedia.

Comentarii

Ultimă oră