Sari la conținut

Un week-end cu degustări și spectacole: „Festivalul Vinului din Râşnov”

festivalul-vinului-din-rasnov-reuneste-crame-din-romania-republica-moldova-si-spania

Braşovenii şi turiştii vor putea gusta diverse sortimente de vinuri oferite de 26 de crame din ţară şi străinătate. Totul asezonat cu muzică bună. Pe scena din Centrul Istoric din Râșnov vor urca Viţa de Vie, Bere Gratis, Nicolae Furdui Iancu şi Mariana Anghel. Vizitatorii care vin la festival se vor putea delecta cu o mulţime de sortimente de vinuri. O degustare costă 15 lei şi include 15 păhărele de vin.

Festivalul Vinului de la Râşnov se desfăşoară sâmbătă şi duminică, 23 şi 24 septembrie 2017 în Centrul Istoric al Râșnovului. La eveniment participă 26 de crame din România, Republica Moldiva şi Spania. Acestea vor oferi publicului, spre degustare, o gamă largă de sortimente de vin, potrivită pentru a-i mulțumi atât pe cei pasionați de această băutură cât și pe cunoscătorii experimentați.


    Organizat în premieră anul trecut, cu ocazia deschiderii noii pieţe agroalimentare, Festivalul Vinului de la Râşnov a devenit cunoscut și important pentru viticultori. O dovedeşte numărul cramelor participante la ediţia din acest an. Astfel, dacă anul trecut au avut standuri 14 crame, anul acesta vor fi 26, din România, Republica Moldova, şi, în premieră, din Spania, o ţară cu tradiţie în ceea ce priveşte producţia acestei băuturi. „Numărul solicitanţilor a fost mult mai mare, s-au primit cereri de la 28 de viticultori, un număr dublu faţă de prima ediţie. S-au acceptat doar 26, limita fiind dată de capacitatea cortului special amenajat pentru această ediţie”, a precizat primarul Liviu Butnariu.

Şi pentru că vinul merge întotdeauna cu muzica bună, din program nu vor lipsi concertele. Pe lângă posibilitatea de a degusta o gamă variată de vinuri, participanţii la eveniment vor avea ocazia de a asista la spectacole, agenda festivalului fiind gândită astfel încât să satisfacă toate gusturile.

Sâmbătă vor urca pe scenă de la ora 13.00 mai multe fanfare, formații locale şi Ansamblul Folcloric Mugurelul. De la ora 15.00 vor începe recitalurile oferite de Dragoş Mircea Ungurean, Mariana Anghel şi Lăzătoriu Band. Seara se va închia cu un concert Bere Gratis (de la ora 18.00). Duminică de la ora 13.00 vor urca din nou pe scenă mai multe fanfare şi Ansamblul Folcloric Mugurelul. De la ora 15.00 încep recitalurile oferite de Claudia & Burzeland Party Band şi Nicolae Furdui Iancu. Seara se va încheia cu un concerte Viţa de Vie de la ora 18.00.


  În fiecare dintre cele două zile ale festivalului, programul va începe la ora 12.00, când se vor deschide standurile de vin, urmând ca de la ora 13.00 să se desfășoare spectacolele, care vor ţine până seara, după ora 19.00.

Vizitatorii care vin la festival vor putea gusta o mulţime de sortimente de vinuri. Preţul unui tichet de degustare este de 15 lei, fiind incluse 15 pahare de vin la alegere.

Principalele crame participante:

- România: Bauer, Histria, Vitis, Metamorfosis, Carastelec, Amfiteatru Vitis, Halewood, Villa Vinea, La Salina, Domeniul Vlădoi, Lacerta, Gramma, Bucium, VinArte, Ştirbey, Domeniul Bogdan, Avincis, Gîrboiu, Segarcea, Domeniul Drăgaşi, Licorna Winhouse.


- Republica Moldova: Dac, Barza Albă, Vartely, Kvint.


- Spania: Vivanco.

Evenimentul este organizat de Primăria Râşnov, în colaborare cu Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Râşnov şi cu suportul Terroirs Boutique du Vin.


  Programul de spectacole al Festivalului Vinului de la Râşnov:

 Sâmbătă, 23 septembrie 2107:

- 13.00: Muzică de fanfară
- 14.00: Spectacol Ansamblul Folcloric „Mugurelul”
- 15.00: Recital Dragoş Mircea Ungurean
- 16.00: Recital Mariana Anghel
- 17.00: Recital Lazăroiu Band
- 18.00: Concert Bere Gratis

Duminică, 24 septembrie 2017:

- 13.00: Muzică de fanfară
- 14.00: Spectacol Ansamblul Folcloric „Mugurelul”
- 15.00: Recital Claudia & Burzeland Party Band
- 16.00: Concert Nicolae Furdui Iancu
- 17.00: Recital Claudia & Burzeland Party Band
- 18.00: Concert Viţa de Vie

Comentarii

Ultimă oră