Sari la conținut

„Festivalul Internaţional de Dramaturgie Contemporană” și-a desemnat premiile

festivalului-international-de-dramaturgie-contemporana-sia-desemnat-premiile

„Orchestra Titanic” a plecat de la Braşov cu Marele premiu al Festivalului de Dramaturgie!

Cea de-a 30-a ediţie a Festivalului Internaţional de Dramaturgie Contemporană (FIDC) și-a desemnat sâmbătă seara, la gala desfășurată la Teatrul „Sică Alexandrescu“ Braşov (Sala Mare) câștigătorii și premiile!

„Orchestra Titanic”, spectacolul de teatru adus pe scenă de Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” Bucureşti este marele câştigător al Festivalului Internaţional de Dramaturgie Contemporană de la Braşov, ediţia 30. Spectacolul a fost distins, sâmbătă, 23 noiembrie 2019, cu Marele premiu al Festivalului, au decis reprezentanţii juriului. Tot „Orchestra Titanic” a mai adus un premiu şi pentru cel mai bun actor. Este vorba despre Richard Bovnoczki.

Juriul a mai decis că, în acest an, cea mai bună actriţă a fost Roman Eszter, pentru rolul interpretat în spectacolul „Occident Express”, prezentat de Teatrul Szigligleti, din Oradea. Același spectacol a mai fost distins şi cu premiul pentru cea mai bună regie.


  De asemenea, juriul a decis să acorde premiul pentru cea mai bună scenografie Adrianei Grand, care s-a ocupat de spectacolul „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, adus de Teatrul Metropolis.


   Premiul Juriului, în acest an, a fost acordat spectacolului „Scripcarul pe acoperiş”, pus în scenă de Teatrul Evreiesc de Stat.

Premiile au fost acordate sâmbătă seara, 23 noiembrie 2019, după ce a fost prezentată piesa „Scripcarul pe acoperiş”, o piesă îndelung aplaudată la final.


   Juriul care a stabilit laureaţii a fost format din actriţa Olga Delia Mateescu – preşedinta juriului, Ruxandra Săraru, realizator emisiuni radio-TV, şi Alexandru Nagy, regizor.

Cea de-a 30-a ediţie a Festivalului Internaţional de Dramaturgie Contemporană (FIDC), a adus în perioada 17-23 noiembrie 2019, pe scena de la Braşov spectacole de înaltă ţinută ale unor teatre profesioniste atât din ţară, cât şi din Republica Moldova.

Comentarii

Ultimă oră