Sari la conținut
fifa-la-dat-afara-pe-jerome-valcke

Francezul Jerome Valcke a fost concediat de FIFA din funcţia de secretar general, după ce îl suspendase la 17 septembrie 2015, pentru acuzaţii privind implicarea într-un scandal legat de vânzarea biletelor pentru Cupa Mondială din 2014.

"În 9 ianuarie 2016, Comitetul de Urgenţă al FIFA a luat decizia de a-l revoca pe Jerome Valcke din funcţia de secretar general cu efect imediat. Acesta nu mai este secretar general al FIFA. Contractul a fost reziliat în mod anticipat. Funcţia de secretar general va fi în continuare deţinută interimat de Markus Kattner", a anunţat FIFA.

Săptămâna trecută, FIFA a anunţat, că în baza raportului final prezentat de Camera de investigaţii, Camera decizională a Comisiei de Etică a deschis o procedură care îl vizează pe secretarul general al forului mondial, Jerome Valcke.

Conform presei internaţionale, Comisia de Etică a FIFA a cerut suspendarea pentru nouă ani din orice activitate legată de fotbal a lui Jerome Valcke, pentru acuzaţii privind implicarea într-un scandal legat de bilete pentru Cupa Mondială din 2014.

Valcke a negat aceste acuzaţii.

De asemenea, Comisia solicita ca Valcke să fie amendat cu 100.000 de franci elveţieni.

Sursa: Mediafax.ro

Comentarii

Ultimă oră