Sari la conținut

Fosta Piaţă Oancea din cartierul Triaj va fi demolată

fosta-piata-oancea-din-cartierul-triaj-va-fi-demolata

Primăria Braşov va cumpăra construcţiile, le va demola şi va amenaja în același loc o piaţetă urbană pentru locuitorii din zonă

    Primăria Braşov va răscumpăra fosta Piaţă Oancea din Triaj (aşa cum era cunoscută de locuitorii din zonă), decizia fiind luată în şedinţa de plen de vineri a Consiliului Local. Conform actului normativ amintit municipalitatea braşoveană va plăti 205.737 lei, respectiv 43.309 euro, pentru bunurile imobile din str. Simeria nr. 1, Cartier Triaj. Construcţiile respective se află pe un teren primit de respectiva firmă în concesiune de la Primăria Braşov, în baza unul contract încheiat în anul 2002.

Amenajată după la începutul anilor 2000, Piața Oancea, str. Simeria nr. 1 din cartierul brașovean Triaj a fost închisă de mai mulți ani, iar firma care deținea acest spațiu comercial a intrat în faliment. După câțiva ani de negocieri, discuții și procese între municipalitatea brașoveană și lichidatorul judiciar, cele două părți au convenit acum ca Primăria Brașov să cumpere construcțiile fostei piețe, achiziția fiind aprobată vineri de Consiliul Local Brașov.

     Primarul Braşovului, George Scripcaru, a anunţat că toate construcţiile care compuneau Piaţa Oancea vor fi demolate. „Acele construcţii sunt improprii, vor fi dezafectate. Acolo vom veni cu un proiect de piaţetă urbană pentru cartier, unde să poată fi realizate diverse amenajări, stabilite împreună cu Direcţia Arhitect Şef”, a anunţat primarul Brașovului.

Comentarii

Ultimă oră