Sari la conținut

Fotbal - Liga a 4-a: Campionatul judeţean va începe pe 21 octombrie

fotbal-liga-a-4a-campionatul-judetean-va-incepe-pe-21-octombrie

În primă fază, doar cinci echipe vor intra în competiţie


          Liga a 4-a Braşov va debuta pe 21 octombrie 2020, fiind unul dintre puţinele campionate judeţene care se va relua în această toamnă. Din păcate, pandemia de coronavirus a afectat întreg sportul, iar multe asociaţii judeţene au decis să nu înceapă sezonul 2020-2021 decât, cel mai devreme, în lunile februarie-martie 2021.


     După Hunedoara, judeţul nostru porneşte şi el la drum (foarte puţine altele, probabil, vor urma exemplul), însă cu număr redus de formaţii la start, din cauza protocolului comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Tineretului şi Sportului în vigoare în acest moment, în contextul pandemic, cu testare RT-PCR la 14 zile, greu de suportat la acest nivel.


     Astfel, Liga a 4-a Braşov se va disputa în două grupe, aşa zise „playoff” şi „playout”, însă organizate încă din debutul sezonului, nu pe criterii sportive, ca de obicei (după un sezon regular), ci pe criteriul momentului, „cine este în stare să înceapă competiţia”.

Echipele se întâlnesc de cinci ori între ele

S-a vehiculat că în prima grupă se vor înscrie 8 din cele 16 echipe cu drept de joc în Liga a 4-a, însă în cele din urmă au rămas doar 5: Olimpic Zărneşti, Precizia Săcele, Colţea 1920 Braşov, ACS Steagul Roşu Braşov şi ACSM Codlea.

Acestea se vor duela fiecare cu fiecare, de două ori tur-retur, adică un total de 20 de etape. Primele 8 vor avea loc chiar în următoarea perioadă, cu două testări Covid-19 pentrui fiecare echipă: 21, 24, 28, 31 octombrie 2020, respectiv 7, 11, 14, 18 noiembrie 2020.

Celelalte 12 etape se vor disputa în intervalul 13 martie – 1 mai 2021, iar în eventualitatea în care testarea va fi obligatorie şi la primăvară, Asociaţia Judeţeană de Fotbal le-a „grupat” în trei perioade scurte, de câte 12 zile, astfel că fiecare echipă va fi nevoită să se testeze de maxim trei ori.


      Nu în ultimul rând, promovarea s-ar putea decide, la finalul sezonului, cu un play-off la care să participe primele trei clasate, pe modelul celui disputat în această vară.

   A doua grupă, Liga a 5-a şi juniorii, poate la primăvară

Celelalte 13 echipe din Liga a 4-a ar urma să joace un mini-campionat separat, tot începând cu luna martie, dacă restricţiile impuse de autorităţi se vor mai relaxa până în acel moment. Situaţia este similară şi pentru toate formaţiile din Liga a 5-a, precum şi pentru competiţiie de copii şi juniori organizate sub egida AJF. Rămâne, însă, de văzut cum va evolua pandemia de coronavirus în lunile de până atunci.

Comentarii

Ultimă oră