Sari la conținut

GOOGLE: Funcţii ale motorului de căutare pe care sigur nu le ştiai

google-functii-ale-motorului-de-cautare-pe-care-sigur-nu-le-stiai

Motorul de căutare Google este folosit de milioane de oameni în fiecare zi, dar foarte puţini dintre aceştia ştiu de funcţiile multiple pe care le oferă, scrie capital.ro. Una dintre aceste funcţii este cea de calculator. Dacă ai nevoie să efectuezi un calcul rapid nu este nevoie decât să scrii direct în pagina motorului de căutare, iar acesta îţi va da rezultatul. De asemenea, dacă vrei să transformi lei în euro este suficient să scrii suma 80 ron in euro şi Google face automat transformarea.

Ca să afli cât este ora într-un anumit oraş, spre exemplu în SUA scrie “time in <numele oraşului>.

Pentru a traduce foarte uşor nu este nevoie decât să scrii “translate <cuvântul> to <limba> şi de restul se ocupă motorul de căutare. Spre exemplu, “translate pommengrate in romanian”.

Google îţi oferă posibilitatea să cauţi şi anumite fişire word sau PDF. Nu trebuie decât să tastezi “<fişierul căutat> filetype:pdf” sau “< fişierul căutat > filetype:doc”

Dacă aştepţi pe cineva să vină din altă ţară, poţi afla care este situaţia zborului tastând numărul zobrului şi vei primi informaţii detaliate legate de data decolării, şi aterizării. Pentru a afla starea vremii nu este nevoie decât să scrii „meteo” sau „vremea”, iar Google va afişa cele mai recente informaţii şi prognoze pentru următoarele zile. Pentru a filtra rezultatele atunci când cauţi ceva este suficient să pui semnul minus în faţa cuvântului care nu vrei să fie afişat. Spre exemplu, dacă vrei să cauţi informaţii despre Samsung, dar care să nu includă terminalele Galaxy tastează “Samsung -Galaxy”.

Comentarii

Ultimă oră