Librăria „Șt. O. Iosif” din Brașov (Str. Mureșenilor, nr. 14) găzduiește luni, 27 noiembrie, de la ora 18.00, lansarea volumului „600.000”, cea de-a 9-a carte publicată de Grigore Cartianu.

    Subtitlul lucrării este edificator: „Fenomenul #Rezist. Povestea celei mai ample rezistențe civice din istoria României”.

   Grigore Cartianu a ales Brașovul ca prim oraș pentru a-și lansa volumul, într-un turneu național de trei săptămâni prin Ardeal, Banat, Oltenia și Muntenia. Și nu întâmplător: Brașovul s-a numărat printre orașele cu cea mai consistentă participare la protestele anticorupție din februarie 2017.

  Evenimentul este organizat cu sprijinul CASINEI BRAȘOVENE – un grup de inițiativă care își propune să să readucă spiritul discuțiilor libere și progresiste care să ajute la dezvoltarea Brașovului și a României.

   „600.000” este o carte-manifest, în care se vor regăsi cei 600.000 de protestatari din duminica istorică de 5 februarie 2017, dar și toți cei care, într-un fel sau altul, s-au opus odioasei Ordonanțe 13 și asaltului anti-justiție.

„600.000” este un pamflet usturător la adresa celor care, prin ordonanțe de urgență și legi ticăloase, încearcă să impună tirania hoției. Volumul lui Grigore Cartianu este un elogiu adus celor peste 600.000 de români care au înfruntat gerul iernii pentru a-și salva justiția și țara. „600.000” este cartea luptei noastre continue pentru o țară normală, cu justiție puternică și dreaptă, nesupusă politic.

     Lansarea de la Librăria „Șt. O. Iosif” cuprinde o prezentare făcută de Grigore Cartianu, un dialog cu publicul (întrebări / răspunsuri) și o sesiune de autografe. Autorul va semna autografe pe toate cărțile sale, care pot fi procurate la fața locului.
 
    Intrarea este liberă.
..........................................................................

  Grigore Cartianu este pasionat de istoria noastră recentă și contemporană. Jurnalistul este autorul a patru cărți meticulos documentate despre evenimentele din Decembrie 1989: “Sfârșitul Ceaușeștilor”, “Crimele Revoluției”, “Teroriștii printre noi” și “Cartea Revoluției”. De asemenea, a realizat scenariul filmului documentar “Moartea Ceaușeștilor. Trei zile până la Crăciun”, în regia lui Radu Gabrea.