Sari la conținut

„Hamacul cititor” prezintă duminică „Multiculturalitatea în lumea cărţilor”

hamacul-cititor-prezinta-multiculturalitatea-in-lumea-cartilor-si-a-bibliotecilor

În zilele de duminică din luna iulie, de la ora 11.00, până la ora 11.00, cititori braşoveni de toate vârstele sunt aşteptaţi la „Hamacul cititor”, în Livada Poştei, în curtea Casei Baiulescu (lângă Şcoala 6).

Sezonul estival de lectură al Bibliotecii Judeţene „George Bariţiu”, continuă cu o nouă întâlnire programată duminică, 15 iulie 2018.

A doua întâlnire de lectură în aer liber a „Hamacului cititor” (15 iulie 2018) propune spre lecturare cărţi noi în limbi străine (engleză, franceză, maghiară) de la Biblioteca engleză, Mediateca francofonă şi Centrul cultural Maghiar, secţii ale Bibliotecii Judeţene Braşov.

Întâlnirea din această săptămână a Hamacului cititor este despre „Multiculturalitatea în lumea cărţilor şi a bibliotecilor”.

Oraşul Braşov a inspirat adesea evocarea vieţii sale în diferite volume. Au fost alese pentru lectura de duminică mai multe cărţi care vorbesc despre oraş, despre multiplele sale faţete.

Memorii, romane, evocări, toate vorbesc despre Braşov şi oamenii oraşului. Îi întâlnim pe români, saşi şi unguri, chiar pe greci la masă, în pieţele şi pe străzile oraşului, în prăvălii, în drumeţii, la spectacole, uniţi de dorul muntelui şi al muzicii sau legaţi pentru totdeauna de sentimentul dragostei, într-un oraş al tuturor.

Tema lecturilor în aer liber este duminica aceasta „Multiculturalitatea în lumea cărţilor şi a bibliotecilor”. De aceea se va propune lectura cărților noi în limbi străine (engleză, franceză, maghiară) şi în limba română, de la Biblioteca engleză, Mediateca francofonă, Centrul cultural Maghiar şi Secţia de împrumut, toate departamante ale Bibliotecii Județene Brașov. Vor fi aduse în fața celor prezenți cărţi foarte interesante, romane semnate de scriitori contemporani, dar şi volume de nonficţiune, memorii, călătorii, cărţi de ştiinţă şi despre noile tehnologii ale comunicării, politologie, artă etc.

Pentru a fi sărbătorit dialogul intercultural vor fi prezenți și niște interesanți invitați speciali care vor face animație ca personaje istorice din cultura Brașovului.

Astfel „Hamacului cititor” va prilejui pentru animaţie culturala şi lecturi interesante, întâlniri cu personalităţile culturale ale Braşovului: Áprily Lajos, Maria Baiulescu, George Bariţiu şi Johannes Honterus. Aceste personalităţi, nu au fost alese întâmplător, ci pentru că sunt personalitati în completare, minţi deschise, tolerante, care îngemănau mai multe culturi şi dialogau în mai multe limbi cu ceilalţi.

Toate biografiile reflectă interesul multiplu pentru culturi diferite, reprezintă modele de viaţă şi mai ales oglindesc întocmai ideea şi tema lecturilor: Multiculturalitatea şi dialogul între culturi.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Asociaţia Cultour şi Muzeul Casa Mureşenilor.

...................................................................................

„Hamacul cititor” va mai programa încă o întâlnire, duminică, 22 iulie 2018, tema aleasă fiind romanul poliţist. Întâlnirea îl va avea drept invitat pe George Arion, cunoscutul autor de romane de mister şi cu detectivi.


   Întrarea la evenimente este liberă, iar în caz de vreme nefavorabilă, toate întâlnirile vor avea loc la Mediateca Francofonă, la parterul Casei Baiulescu.

Comentarii

Ultimă oră