Sari la conținut

Iluminatul public, în atenția autorităților

iluminatul-public-in-atentia-autoritatilor

În această perioadă, Bulevardul Victoriei este în şantier. Astfel, au fost montate sisteme de semnalizare pentru nevăzători la două refugii RATBV, din apropierea intersecţiei cu strada Mihail Kogălniceanu şi strada Hărmanului, iar în această perioadă se lucrează la instalarea benzilor tactile de la Piaţa Dacia, pe sensul de mers spre centrul oraşului.

În plus, pe această arteră se amenajează şi parcările de pe marginea drumului.

De asemenea, pentru iluminarea trecerii de pietoni de la jumătatea arterei, în această perioadă se lucrează la instalarea a doi stâlpi similari celor de la zebra inteligentă de pe Bulevardul Saturn.

De altfel, administratorul public al Braşovului, Miklos Gantz, a afirmat că la această trecere, în funcţie de necesităţi, se va lua în calcul amenajarea unei treceri de pietoni «inteligente», la fel cum este cea de pe Bulevardul Saturn.

În altă ordine de idei, administratorul public al Brașovului a precizat că în perioada următoare va fi scos la licitaţie un pachet de modernizare şi extindere a sistemului de iluminat public de pe mai multe artere. Valoarea estimată a contractului este de 5 milioane de lei.

În planul de modernizare sunt incluse şi două artere principale care asigură intrarea în oraş.

Astfel, pe DN 13, este propusă montarea unor stâlpi de iluminat pe axul drumului. Tot pe această arteră, zilele următoare va începe instalarea unor stâlpi de iluminat cu fotovoltaice la cele două treceri de pietoni, respectiv cea de la Metabras şi piaţa en-gros.

De asemenea, va fi instalat sistem de iluminat la ieşirea din oraş, pe DN73, spre Cristian, pe un segment de aproximativ 2 kilometri, pe partea dinspre calea ferată spre Zărneşti.

Comentarii

Ultimă oră