Sari la conținut

Împreună putem fi de folos: putem dota un spital de copii!

impreuna-putem-fi-de-folos-putem-dota-un-spital-de-copii

Copiii noştri merită mai mult! – e un gând care ne vine în minte mult prea des în România de azi. Iar atunci când vorbim despre copii bolnavi, aceste cuvinte capătă dimensiuni dramatice. Se întâmplă de mult prea multe ori ca lucrurile să poată continua aşa. De prea multe ori ca să nu reacţionăm şi să acţionăm pentru a schimba lucrurile. Sergiana împărtăşeşte această credinţă.

În Făgăraş, secţia de pediatrie a spitalului municipal se mută în alt sector renovat al spitalului. Fondurile necesare renovării sunt asigurate de primărie. Din păcate, în buzunarul public nu sunt bani şi pentru dotarea secţiei de pediatrie. Închipuiţi-vă cum ar fi ca noile spaţii să nu poată fi folosite pentru că nu vor fi utilate, imaginaţi-vă că în saloane, ori în sălile de operaţii ar fi montate aceleaşi echipamente vechi, unele de nefolosit!

Poate credeţi că exagerăm propunându-vă aceste exerciţii de imaginaţie, poate că aveţi dreptate, însă vrem ca nimic asemănător să nu se întâmple. Pornind de la acest lucru, Sergiana vă propune să începem altfel sezonul sărbătorilor de iarnă. Pe 30 noiembrie, sub semnul Sfântului Andrei şi în Ajunul Zilei Naţionale, la Sergiana Center organizăm un Bal Caritabil al cărui scop este strângerea de fonduri pentru dotarea secţiei de pediatrie a spitalului din Făgăraş.

Colaborăm cu organizaţii şi instituţii care sprijină cauza secţiei de pediatrie. Administraţia locală şi specialiştii care au întocmit proiectul tehnic ne-au pus la dispoziţie materiale de prezentare, inclusiv lista cu dotările necesare spitalului. Astfel putem să răspundem la diversele întrebări pe care le primim şi să furnizăm informaţii complete celor dornici să ajute.

Până acum ni s-au alăturat peste 15 companii, în calitate de parteneri şi sponsori, iar peste 300 de persoane au făcut rezervări sau au achiziţionat invitaţii la bal. Toate acestea sunt dovezi că apelul nostru nu a rămas fără răspuns din partea dumneavoastră. Însă la acest capitol suntem datori să spunem că mulţi dintre colegii noştri sunt implicaţi şi participă ca voluntari la acest proiect.

Ei sunt cei care prelucrează materiale, stabilesc contacte, participă la întâlniri sau distribuie flyer-e, pe scurt fac tot ce pot din tot ce este nevoie într-un astfel de dedemers. Energia şi atitudinea lor pozitivă ne dau speranţa că mesajele noastre vor ajunge la cât mai mulţi oameni care vor reacţiona şi vor susţine dotarea secţiei de pediatrie din Făgăraş.

La efortul lor se adaugă şi reprezentanţi ai mediei braşovene care susţin această cauză. Tuturor le mulţumim pentru că sprijină acest proiect şi sperăm că mulţi dintre dumneavoastră vă veţi alătura acestei campanii. Doar aşa vom putea să ne atingem scopul. Ştim că sunt încă destui oameni care vor să ajute, care sunt darnici, fără a fi cei mai avuţi, aşa cum sunt şi oameni care vor să împartă cu alţii roadele succesului lor.

Vrem să fim de folos şi atunci sărbătorim 25 de Ani de Sergiana într-un mod special: printr-o faptă bună, alături de oameni care nu stau deoparte.

Pentru copiii noştri care merită mai mult!

Comentarii

Ultimă oră