Sari la conținut

În judeţul Brașov nu a fost depusă nici o solicitare de despăgubiri pentru secetă

in-judetul-brasov-nu-a-fost-depusa-nici-macar-o-solicitare-de-despagubiri-pentru-seceta

Chiar dacă în multe zone din ţara culturile agricole au fost afectate de secetă, nu la fel se întâmplă în judeţul nostru. În primăvară şi la începutul verii a plouat suficient, iar în iulie şi august 2020 au fost câteva ploi torenţiale care au asigurat necesarul de apă în sol.


   Din acest motiv, şefa Direcţiei Agricole Braşov, Claudia David, a anunțat că în judeţul nostru nu există din partea cultivatorilor nici măcar o solicitare de despăgubiri pentru secetă.


   „La Direcţia Agricola Judeţeană Braşov nu a fost depusă nicio solicitare pentru seceta pedologică. Procedura este clară, cei de la ISU sunt primii informaţi. Noi nu am primit niciun fel de solicitare, pesemne ca seceta pedologica nu a afectat judetul Braşov, aşa cum a făcut-o în ţara”, a explicat Claudia David, director Direcţia Agricolă Braşov.


    Vremea în schimbare din ultimii ani i-a determinat pe mulţi dintre agricultori să se orienteze spre alte culturi decât cele tradiţionale.


    Cum au existat mai mulţi ani cu ploi mai puţine decât media, iar cele mai multe dintre culturi nu beneficiază de irigare, pentru a face profit, cultivatorii s-au îndreptat, de exemplu, în locul cartofilor, spre culturi de rapiţă.


    Totuşi, nivelul precipitaţiilor la Braşov a fost unul suficient încât culturile să nu fie afectate de lipsa apei.

Comentarii

Ultimă oră