Sari la conținut

Încă 3.800 de vouchere pentru Programul Rabla Clasic

inca-3800-de-vouchere-pentru-programul-rabla-clasic

Guvernul a aprobat încă 3.800 de vouchere pentru Programul Rabla Clasic și a adăugat fonduri pentru noul Program RO-LA.

Programul Rabla Clasic va fi suplimentat cu 3.800 de vouchere pentru acest an, în valoare de aproximativ 25 de milioane de lei, a hotărât, miercuri, Guvernul.

Ministrul Mediului a anunțat la finalul lui septembrie ca termenul de depunere a dosarelor a fost prelungit pana la data de 31 decembrie 2017 pentru persoanele fizice.

„Se asigură, astfel, continuarea Programului Rabla, program de succes aflat la cea de-a treisprezecea ediție, pentru a încuraja cumpărarea de autoturisme care nu polueaza și sunt mai sigure în trafic”, subliniază Guvernul.

Executivul mai alocă alte 10 milioane de lei pentru programul RO-LA, care vizează reducerea poluării.

„Noul program de finanțare vizează reducerea efectelor negative pe care transporturile rutiere de marfă le produc asupra mediului, prin transferul unui segment al transportului de marfă dinspre transportul rutier către calea ferata”, a explicat Executivul într-un comunicat de presă.

Prin transportul de tip RO-LA, vehiculele rutiere autopropulsate sunt transportate pe calea ferata, în trenuri compuse din vagoane specializate. Șoferii vehiculelor pot însoți respectivele vehicule pe durata transportului feroviar, în vagoane de călători.

Programul se înscrie în Politica Națională a României în domeniul energiei din surse regenerabile.

Comentarii

Ultimă oră